(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Klooien met de stroommeter komt veel voor in Nederwietland. Niet heel vreemd, want legaal kweken mag immers niet van Vadertje Staat. En als je het wat groter wil aanpakken heb je nu eenmaal flink wat juice nodig. Een aardig grote stekkenfarm in Gelderland kwam vrijdag finaal ten einde door een argwanende medewerker van het energiebedrijf.

Wietteelt vreet (illegaal) stroom

De verenigde stroomboeren van Nederland klagen ieder jaar weer over het jatten van hun core business door die verdomde wiettelers. Als we hen op hun blauwe ogen moeten geloven kost het de energiemaatschappijen om en nabij de 200 miljoen euro per jaar. Geen wonder dat ze met man en macht – waaronder speciale software in de meterkastjes op straat – jacht maken op deze ‘cannabis fraudeurs’. Bovendien kan je in dit land dus ook strafrechtelijk vervolgd worden wegens het jatten van stroom.

Medewerker energiebedrijf op tilt

En als de 220 Volt-verkoper ontdekt dat er iets niet in de haak is, zoals afgelopen vrijdag in het Gelderse Groesbeek het geval was, schroom ie ook niet om direct naar de politie te stappen. Bij een meting aan de Pannenstraat aldaar sloegen zowel de meter als de medewerker op tilt, waarna de laatste als de spreekwoordelijke haas richting politiebureau rende.

Een deel van de 750 moederplanten in Groesbeek…

Honderden moeders, duizenden kleintjes

De politie, nooit te beroerd om zo’n makkelijk buitenkansje te laten liggen, karde naar de Pannenstraat en ‘ontdekte’ de wat de mainstream media ‘MEGA wietkwekerij’ noemen. Dat ontdekken is natuurlijk een fluitje van een cent als je het adres hebt en de betreffende plantage 300 vierkante meter groot is bovendien!

Maar van een MEGA wietkwekerij kunnen wij onmogelijk spreken, wel van een uit de kluiten gewassen stekkenboerderij. Uiteindelijk stokte de politieteller namelijk op 750 moederplanten en 12.000 stekjes. “De forensische opsporing doet onderzoek. Na dit onderzoek zal alles vernietigd worden”, schrijft wijkagent Martin op Picdeer, waar de politie de ‘ontdekking’ wereldkundig maakte.

Geluk bij dit ongeluk is dat er vooralsnog niemand voor is gearresteerd, al zoekt de politie wel nog naar de bestuurder van een zwarte Volvo V40…

(advertenties)