(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Heel vaak zullen wij in de meer dan tien jaar van ons bestaan niet over chips hebben geschreven, of het moet in het kader van een vreetkickverhaal zijn geweest. Maar nu zijn we door omstandigheden – lees; justitie – gedwongen om een zakje chips centraal te stellen. We gaan hiervoor als de wiedeweerga naar België.

Het zakje chips in kwestie bevond zich in in eerste instantie in handen van een 45-jarige moeder uit Oostende op 12 mei 2023. Toch was het zakje chips niet voor deze K.E. bestemd, maar voor haar zoon A.C.

Hoewel deze knul reeds de leeftijd van 25 jaar heeft bereikt, was het blijkbaar toch nodig dat mams hem van chips voorziet. Dat kwam hoofdzakelijk omdat zoonlief vorig jaar mei nogal vast zat in de gevangenis van Brugge.

Niet in de mond maar in de boxershort

Normaal gesproken is er natuurlijk helemaal niets verdachts aan een zak chips, maar binnen de muren van een bajes liggen die zaken per definitie – lees; smokkelen van alles waaraan gevangenen een tekort en behoefte hebben – iets anders.

En dus hield de dienstdoende cipier tijdens het bezoekuurtje in Brugge de moeder en haar zoon én het zakje chips nauwlettend in de gaten. Enige paranormale gaven kunnen deze bewaarder niet ontzegd worden, want inderdaad bleek A.C. even later een chippie niet in zijn mond maar in zijn broek te stoppen. WTF?

Kijk, hij bestaat wel cannabis-chips maar het is duidelijk niet voor iedereen weggelegd…

Snode (familie)plannen

De niet-van-gisteren cipier en zijn collega’s keerden zoonlief na het bezoek van zijn moeder eens terdege ondersteboven en zie: er floepte zomaar 41 gram hasj uit de binnenvoering van A.C.’s boxershort tevoorschijn. De hele chips-wordt-hasj-operatie tussen moeder en zoon was duidelijk goed voorbereid.

Ontkennen had voor de Oostendenaar weinig zin en hij gaf toe dat zijn mama hem van deze extra spicy chips had voorzien. Ook vertelde hij dat ie slechts een deel voor zichzelf wilde houden en de rest aan zijn celmaat zou geven.

Hoe sociaal dat ook mag zijn, vaste lezers van CNNBS weten inmiddels wel dat ze om ‘drugs’ in de Belgische gevangenissen geenszins kunnen lachen. Integendeel, ze worden er woest van, rechters en aanklagers voorop.

Toch nog samen chips snacken?

En de autoriteiten bij de zuiderburen worden helemaal leip wanneer je eerder ook al iets met drugs – ook al is het hasj of wiet, dat onderscheid tussen hard en soft maken ze niet – van doen hebt gehad. In het geval van moeke K.E. en zoon A.C. hadden beide reeds eerdere veroordelingen op hun familienaam staan.

Eind van het chipsliedje is dus dat A.C. er van de rechter zomaar 8 maanden extra celstraf bij krijgt voor ‘drugsbezit in de gevangenis’. Heel misschien kan hij dan achter de tralies nog even samen snacken met zijn moeder, want zij kreeg voor datzelfde foute zakje chips liefst 6 maanden cel opgelegd door de rechtbank in Brugge.

[beeld: Shutterstock]
(advertentie)