(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De clip is op het moment van schrijven – woensdagochtend – al ruim 12 miljoen keer bekeken op YouTube en gaat dus viral als het apenpokkenvirus: “From The D 2 The LBC” van Snoop Dogg en Eminem. Twee van de populairste rappers, beide allerminst vies van een vette joint, hebben hun fittie bijgelegd en vieren dat met een te gekke videoclip die van A tot Z doordrenkt is met THC. Dit moet je zien, zelfs als je niet van hiphop houdt!

Snoop en Eminem rappen voor eerst in 22 jaar samen

Je zou misschien denken dat de twee praatzingende vrienden al vaak samen een nummertje hebben gemaakt, maar dat is toch niet zo. Slechts één keer eerder, liefst 22 jaar geleden, rapten Snoop Dogg en Eminem samen in de fijnzinnige pre-me-too track “Bitch Please II“. En daar is toen niet eens een fatsoenlijke videoclip bij gemaakt ook.

Dat kan, mag en moet beter dacht het vrolijke Duo Penotti en ze doken – met heel veel wiet – samen de studio in om een lekker nummertje te bakken. Maar toen zomaar ineens out of the blue vergat Snoop in 2020 om zijn blanke buddy op te nemen in zijn lijstje van ‘beste rappers aller tijden’. Eminem beledigd natuurlijk en de vrucht van hun THC-doordrenkte samenwerking verdween in de zo bekende stoffige lade…

From The D 2 The LBC

Tot nu dus, want deze week was daar ineens “From The D 2 The LBC”, verwijzend naar de woonplaatsen van beide rappers Detroit (D/Eminem) en Long Beach California (LBC/Snoop). Sowieso een heel lekker deuntje met uiteraard (lange) vloeiende raps, maar het is met name de fantastische videoclip die erbij gemaakt is die ons in katzwijm doet belanden (bij wijze van spreken en overdrijven dan).

Het begint meteen al goed met dit shot van Snoop in de studio:

Instant stoner klassieker

De clip ontspoort vervolgens heerlijk in een spetterende animatie, waarbij WIET op alle mogelijke manieren centraal staat, het mag gezegd worden. Kush kunst zoals je ‘m nog maar heel zelden gezien hebt en volkomen terecht dat dit waanzinnige cannabisspektakel zo hard knalt op de socials.

Maar genoeg geluld, tijd voor een vette joint en de muzikale/visuele actie van Snoop Dogg & Eminem in deze instant stoner klassieker:

(advertentie)