(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Daar is ie weer: Elon Musk. De flamboyante voorman van automaker Tesla en ruimtebedrijf SpaceX, die vorig jaar een miljoenenboete kreeg voor een 4/20 tweet en live blowde op televisie. En nu is bekend gemaakt dat zijn ruimtevaartonderneming komend voorjaar koffie en cannabis naar de astronauten van het International Space Station (ISS) lanceert!

De duurste wietgrap ooit

Elon Musk, waar kennen we die 48-jarige multimiljardair alweer van hier op CNNBS? Welja, van een nieuwsbericht vorig jaar september over een bizarre actie van ‘m. Nou ja, het openlijk roken van een dikke joint dan toch tijdens een interview met podcaster Joe Rogen:

Tesla-miljardair Elon Musk blowt live op YouTube

En verdomd als het niet waar is, drie weken later stond Musk opnieuw prominent op deze site. Dit keer vanwege een waanzinnige miljoenenboete die de Tesla-topman kreeg aangesmeerd voor een grappig bedoeld Twitterbericht over het van de beurs halen van zijn autobedrijf voor de prijs van – hahaha- 420 dollar per aandeel:

‘420 tweet’ kost Tesla-topman Elon Musk $20.000.000

Hennep en koffie in space

En afgelopen week komt dan nog eventjes het spectaculaire nieuws tot ons dat zijn andere toko, ruimtevaartbedrijf SpaceX, van plan is om in maart koffie en cannabis – nou ja, hennep dan toch – de ruimte in te schieten. Niet zomaar doelloos zoals eerder met een Tesla-auto gebeurde,

maar heel gericht naar het beroemde International Space Station. Koffie en cannabis de ruimte in, waarom? Het doel van deze geestverruimende missie is om te experimenteren met de effecten van nul zwaartekracht op de planten.

Blowen in de ruimte, het zal niet meer heel ver weg zijn na 2020… [beeld: Yeroma/Shutterstock]

Anticiperen op klimaatverandering

Uiteindelijk hopen de mensen achter dit experiment – Musk’s SpaceX werkt samen met biotechbedrijf Front Range Biosciences uit Colorado – dat planten in de ruimte zodanig genetisch veranderd kunnen worden dat ze op aarde beter resistent zijn tegen klimaatveranderingen.

Daarvoor schiet Front Range Biosciences, dat samenwerkt met de University of Colorado en de technologische start-up Space Cells, liefst 480 kweekjes van plantensoorten in een ‘incubator’ de ruimte in, richting ISS. En al die planten samples worden dus getransporteerd met vrachtvlucht SpaceX CRS-20, die gepland staat voor maart volgend jaar.

Mutaties

Dr. Jonathan Vaught, CEO en mede-oprichter van Front Range Biosciences: “Dit is een van de eerste keren dat iemand de effecten van micro-zwaartekracht onderzoekt op cellen van hennep- en koffieplanten. Er bestaat wetenschappelijke aanleiding om te verwachten dat planten in de ruimte mutaties ondergaan. Dit is een mogelijkheid om te kijken of die mutaties standhouden als de planten terugkeren op aarde en of daar nieuwe, commerciële toepassingen uit te halen zijn.”

Behalve research naar de reactie van koffie- en hennepplanten in gewichtloze toestand, hopen de onderzoekers ook nieuwe chemische reacties in de planten te kunnen identificeren…

[openingsbeeld: NextMarsMedia/Shutterstock]
(advertenties)