(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ophef in de VS en ver daarbuiten door opnieuw een opmerkelijk optreden van Elon Musk, de stinkrijke (bijna 20 miljard dollar) baas van elektrische autofabrikant Tesla. Ook wil de 47-jarige zakenman per se bemande ruimtevaart lanceren met zijn  SpaceX.

Maar zelf kan hij er op aarde ook al wat van, spacen. Onlangs nog wist hij met 1 twitterberichtje de hele beurswereld in rep en roer te brengen door aan te kondigen dat hij alle aandelen Tesla van de beurs wil halen, tegen een prijs van… $420. Haha, dat moet wel haast een voorteken zijn geweest, al ontkende Musk vorige maand bij hoog en laag dat die prijs iets met cannabis van doen had en dat ie toch zeker niet stoned was geweest toen de tweet eruit vloog.

Dit weekend echter maakte Musk toch wel duidelijk dat hij niet spuugt op een lekkere joint. Zeker niet als die hem wordt voorgehouden door de eveneens als wietliefhebber bekend staande podcaster Joe Rogen. Die YouTube podcasts zijn voor mensen met zitvlees, want de aflevering met de Tesla-topman duurt liefst 2,5 uur. Wellicht daarom dat de gastheer na twee uur een vette joint tevoorschijn tovert, eerst zelf eens diep inhaleert en vervolgens Musk een hijs van de joint aanbiedt, een ‘Nederlandse’ nog wel met wiet en tabak!

Of Elon dat wel eens gedaan heeft, vraagt Rogan?

‘Ik geloof dat ik er wel eens een geprobeerd hebt’, grapt Musk lachend. Als Rogan oppert dat zijn gast wellicht niet MAG blowen vanwege de aandeelhouders – die hem toch al wantrouwen sinds die genoemde ‘420 tweet’ vorige maand – antwoordt Musk: ‘Het is toch legaal?’

De rest is geschiedenis, maar zeker in de media raakt men er niet over uitgepraat en de aandelen kelderden flink na de stunt van mister SpaceX. Nou ja, kudos voor Musk!

(advertenties)