(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat er in Amsterdam tegenwoordig een levendige discussie woedt over de enorme drukte begrijpen we nog wel. Maar dat rechtvaardigt nog niet een ongefundeerde aanval op een van de beste coffeeshops in de hoofdstad. Speciale aandacht dus voor drs. Hans van Tellingen, directeur van marktonderzoekbureau Strabo, die meent dat Boerejongens – en trouwens ook alle andere coffeeshops in wat hij noemt ‘pretpark Amsterdam’ – zo snel mogelijk dicht moeten.

‘Pretpark Amsterdam’

Eerst maar eens wat citeren uit het opinieartikel ‘Pretpark Amsterdam: toeristen spreiden werkt niet, focus dus alleen op kwaliteitstoeristen‘, dat deze Hans van Tellingen – samen met geograaf Jaap Broer – vorige week meende te moeten droppen en dat ook door o.a. de krant Het Parool is opgepikt.

Kern van het betoog: weg met die ‘ranzige toeristen’. Nadat hij wat heeft lopen schelden op Nutellawinkels en vervolgens pleit dat illegale prostitutie en drugs moeten worden verboden omdat ze illegaal zijn, volgt dit hersenspinsel over coffeeshops en drugs in het algemeen:

Drs Hans van Tellingen weet hoe hij Amsterdam moet opstuwen in de vaart der volkeren – NOT! [foto: Twitter]

Coffeeshops bashen

Wauw! Wij zijn wel wat gewend als het gaat om ongefundeerde war on drugs propaganda – denk aan wereldvreemde ministers van justitie als Ivo Opstelten en Ard van der Steur – maar deze Hans van Tellingen troeft iedereen af. Waar hij zijn wijsheid vandaan haalt, mag Joost weten, niet uit welk feitelijk onderzoek dan ook in ieder geval.

Maar zoals het een rechtgeaarde wiethater betaamt is dit nog niet genoeg coffeeshops bashen. Nee, Van Tellingen – die zichzelf omschrijft als “ervaringsdeskundige en veelvuldig professioneel betrokken bij evaluaties in de binnenstad” – heeft zijn duivelse oog ook specifiek laten vallen op coffeeshop Boerejongens. Dit is wat hij daarover meent te kunnen melden:

Doorgesnoven

Als het niet zo dieptriest was zou je er keihard om lachen, om deze doorgesnoven teksten. Alleen al het lef om cannabis dope te noemen… Maar Hans van Tellingen bedoelt het niet als humor, hij meent het bloedserieus. En ook knap trouwens dat hij kan zien dat de bestuurder van een auto die met 120 km/u over de gracht scheurt uit Boerjongens afkomstig is, en bijvoorbeeld niet uit een van de vele restaurants, kroegen, lunchtentjes of terrassen vol alcoholische versnaperingen die Mokum rijk is…

Het gebrek aan feitelijke kennis over coffeeshops in het algemeen en Boerejongens in het bijzonder is stuitend. Want als er één shop is die juist heel veel werk maakt van al die dingen waarvan Van Tellingen deze shop beschuldigt is het Boerejongens wel. Check deze video anders maar eens:

Oh ja, we hebben zelf ook nog wel een ongevraagd en welgemeend advies voor drs Hans van Tellingen: als je Amsterdam zo’n verschrikkelijke teringzooi vindt, waarom pleur je dan niet lekker op naar het Nutellawinkel- en coffeeshoploze Afghanistan?!

PS; Mocht jij Hans ook een berichtje willen sturen, dit is zijn Twitter-adres: @hansvantelling
(advertenties)