(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Steeds meer thuiskwekers ontdekken de voordelen van LED-kweeklampen. En aangezien planten onder LED toch een andere voedingsbehoefte hebben was het dan ook wachten tot de eerste plantenvoeding voor LED-kwekers op de markt kwam. Die is er nu, het heet LED Protect.

Planten die onder LED gekweekt worden, vragen voor de beste resultaten een aangepaste behandeling. Om te beginnen worden LED-kweeklampen minder heet waardoor de planten minder vocht zullen verdampen. Dit betekent dat ze dus ook minder voeding binnenkrijgen, en dat de vochthuishouding verandert, maar dat is niet het enige. LED kweeklampen geven weliswaar minder stralingswarmte af, hun licht is toch ontzettend fel en bevat soms ledgrowook UV straling. Dit moet ook, willen de lampen een goed resultaat opleveren, maar hierdoor kunnen ze wel lightburn veroorzaken. Verbranding van het blad door te fel licht. Het komt best vaak voor omdat de LED eigenlijk te kort op de plant gehangen wordt. LED Protect bevat een volledige voeding en biedt planten daarnaast bescherming tegen deze stressvolle felle omgeving.

Planten zijn zeer gevoelig voor UV straling en fel LED licht, aan de ene kant vermindert het de kans op schimmels en verhoogt het harsproductie, maar aan de andere kant levert het de planten ook vaak stress op. Het middel verhoogt de weerstand van de planten zodat ze zich beter kunnen beschermen en uiteindelijk een betere opbrengst afleveren. Dit doet het middel hoofdzakelijk met salicyzuur, een natuurlijk plantenhormoon dat bescherming biedt tegen ziekte-veroorzakende micro-organismen.

Salicylzuur

Het salicylzuur is een hormoon dat planten normaliter zelf ook aanmaken. Het wekt een systematische resistentie in planten op. Dat is een soort opperste staat van paraatheid die normaal gesproken alleen aangewakkerd wordt na een aanval van ziekteverwekkers. Salicylzuur wordt in de reguliere tuinbouwindustrie ook gebruikt om planten een verhoogde weerstand te geven.

ledprotectVerder bevat LED Protect een voor LED planten uitgebalanceerde voeding. Alle macro en micro-meststoffen zijn in het product aanwezig waardoor voedingstekorten vrijwel uitgesloten zijn. LED Protect is volledig natuurlijk en biologisch.

Het effect van LED protect

LED Protect zorgt voor een verhoogde weerstand van de plant tegen biologische bedreigingen en omgevingsfactoren. Bij biologische bedreigingen moet je bijvoorbeeld denken aan spint, ziekteverwekkers, schimmels als meeldauw of pythium (wortelrot). Omgevingsfactoren zijn bijvoorbeeld de UV straling of het superfelle licht van een LED kweeklamp, hitte en kou.

Naast het verhogen van de weerstand zou LED-Protect ook voor een verdikking van de celwanden zorgen waardoor de waterhuishouding verbetert. Dikkere celwanden zorgen ook voor meer vaste massa zodat er na het drogen meer gewicht overblijft. De verhoogde staat van paraatheid zorgt verder voor een snellere overgang naar de bloeifase waardoor de eerste bloemen sneller aangemaakt zullen worden.

Doordat de plant met LED Protect in een verhoogde staat van paraatheid wordt gebracht maakt ze meer polyphenolen aan. Polyphenolen zijn groepen (poly) van chemische verbindingen die de plant aan de ene kant beschermen maar ook voor een goede regeling van auxine zorgen. Auxine zorgt voor celstrekking en groei richting het licht, zie ook Kweek meer wiet door auxine.

LED Protect dient de gehele cyclus meegegeven te worden, het is sterk geconcentreerd. Tijdens de groeifase gebruik je 15 milliliter per 10 liter voedingswater en in de bloeifase heeft de plant genoeg aan 5 milliliter per 10 liter voedingswater. LED Protect is verkrijgbaar op BestGrowProducts.com. Een 500 milliliter fles kost 32,25 euro en een literfles is 53,75 euro.

(advertenties)