(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is de tweede keer dat Christian, Muna een vraag stuurt over Amnesia Haze. Zijn probleem is dat hij uit stekken wel goede resultaten krijgt, maar ook spint. En van de zaden die hij eerder kocht kwamen alleen luchtige toppen. Dus zoekt hij nu goede Amnesia Haze zaden, maar ligt het eigenlijk wel aan de genetica?

Lieve Muna,

Allereerst mijn complimenten de vernieuwde site en de beantwoorde vragen, ik lees ze altijd met veel interesse. Ik heb laatst zelf een vraag gesteld die naar tevredenheid beantwoord werd. De vraag was welke Amnesia ik had. Je hebt me een soort aangeraden maar nu zit ik dus met het volgende:

Ik heb met dat zaad nooit echt een optimale oogst gehad. Vier keer geprobeerd en daarna op aanraden van iemand stekken bemachtigd, de ‘echte’ Amnesia Haze. Ik heb momenteel ook zaad laten ontkiemen. Ik heb ze bij elkaar gezet, op de foto is inderdaad het verschil te zien.

Ik heb een voorkeur voor zaden, aangezien ik met zaad weinig tot geen ziektes heb. Maar nu heb ik dus met de stekken last van spint, balen dus! Ik ben een liefhebber met het kweken en probeer een kwalitatief goed gezond product te kweken zonder troep te moeten spuiten, vandaar dat ik ook liever uit zaad kweek.

De reden dat ik toch stekken gebruik is dus dat dit zaad niet optimaal presteert, zie de foto van de laatste oogst. Het leek goed maar deze toppen trokken gigantisch in elkaar en het waren ook geen harde toppen en wederom niet de kwaliteit die ik wilde.

Het zaad was huismerk Amnesia Haze van een Nederlandse online shop. Deze stonden met twee planten in een 90 liter bak met 400 Watt lamp erboven, Canna gevoed. Nu wil ik na deze ronde met onlangs verkregen stekken liever niet verder met stekken want die ziektes heb ik geen zin in. Maar met het bovengenoemde Amnesia zaad lijkt mij kwalitatief niet de beste, dus waar zou ik veilig echt goed Amnezia Haze zaad kunnen bestellen?

Of heb jij een andere visie waar het mis gaat? Ik zou graag weer naar een goede oogst willen werken, dus graag jouw mening en raad Vriendelijke groet en hartelijk dank. Christian

Goede Amnesia Haze?

Hallo Christian, leuk dat je me weer mailt en bedankt voor de complimenten! Ik begrijp dat je nog steeds op zoek bent naar de ideale genetica. Ik had je de vorige keer een paar adresjes aangeraden voor een goede Amnees uit zaad, maar zoals ik het begrijp heb je die niet gebruikt. Toch zou je ook met de zaden die je wel gebruikte een goede oogst moeten kunnen draaien, ik zal je zeggen waar het aan schort.

Als ik het goed begrijp heb je van de aangekochte stekken wel een goede oogst gehaald, maar wil je die niet meer gebruiken vanwege de kans op spint. Wat je zou kunnen doen om spint met stekken te voorkomen, is ze voor gebruik eens preventief behandelen. Op die manier kun je toch de stekken van de ‘echte’ Amnees gebruiken als je dat zou willen.

Voor wat betreft de in elkaar getrokken toppen die niet hard werden; ik denk persoonlijk niet dat dat aan de genetica heeft gelegen. Je moet weten dat wietplanten uit stekken, doorgaans wat sneller in bloei komen omdat ze in feite al volwassen zijn. De stekken komen namelijk van een volwassen plant en zijn eraan toe om tot bloei over te gaan.

Zaadplanten daarentegen, hebben een bepaalde voorgroei-periode nodig. Natuurlijk kun je ze direct op 12/12 zetten maar ook dan zul je merken dat het even wat langer duurt voor de bloei goed op gang is. Gemiddeld een dag of 10 vanaf het moment van omschakelen naar 12/12. Mijn punt is dat ik aan de foto’s te zien, vind dat je te vroeg geoogst hebt. En ik denk dat dat misschien komt omdat je de bloeifase van stekken aangehouden hebt.

Probeer volgende keer, in plaats van na een x-aantal weken, pas te oogsten wanneer je toppen er rijp uitzien. Wanneer ik de foto’s bekijk van de geoogste top, zie ik nog heel veel witte bloeiharen zitten. Dat betekent dat de calyxen nog niet volledig opgezwollen zijn en er nog een hoop trichomen bij zouden moeten groeien. Kijk hierboven eens naar je eigen top (links) en de top ernaast en merk het verschil op. Let op de kleur van de bloeiharen en de dikte van de zaadzakjes.

Voor wat betreft goede Amnesia zaden val ik wellicht in herhaling maar Original Amnesia bestel je bij Dinafem, Silver Haze is een soort van Sensi Seeds en Amnesia Haze bestel je bij Soma. Dit zijn de originele soorten van de originele producenten, dus daar zal het niet aan liggen. Heb je een goed fenotype gevonden, denk er dan ook eens aan om je eigen stekken te maken

-xxx- Muna

[Openingsfoto: Danae Abreu, Shutterstock]
(advertentie)