(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

C. is een hobbykweker die nooit meer dan vijf gedoogde wietplanten kweekt. Hij doet uitsluitend Amnesia maar omdat zijn eigen stekken op basis van een aangekochte stek niet goed presteerden kweekt hij nu Amnesia uit zaad, alleen lijkt dat aan de bladeren te zien niet op echte Amnesia. Heeft hij een andere soort gekregen of kan het toch Amnesia zijn? Lieve Muna schijnt er haar kweeklicht op.

Lieve Muna, ik ben een paar jaar geleden met deze uit de hand gelopen hobby begonnen. Gedoogbeleid gevolgd, ik wil alles zelf doen en zo ben ik begonnen na aanschaf van stekken om daar een moederplant van te maken. Daar heb ik weer stekken van gehaald maar de opbrengst daarvan was een grote tegenvaller. Dus heb ik besloten om zaad te kopen en uit zaad kweken. Ik doe alleen Amnesia en dat zijn dus sativa’s (na veel lezen).

Nu heb ik zaad uit laten komen en deze zijn inmiddels op respectabele grootte, waarvan de Silver Haze en de Amnesia Haze. Maar ik heb het blad bekeken en dat lijkt mij een indica, dus zou dat betekenen dat ik verkeerde zaadjes uit heb laten komen? En dus ook de verkeerde soort gekregen heb van deze online shop, wat denk jij? Vriendelijke groet van een hobbyist.

High Hobbyist

Mooie setup heb je daar zeg, hoewel ze geen typische smalle sativa bladvingers hebben, zien je planten er wel gezond uit. Zo te zien ben je ook van plan om ze te scroggen. Het ziet er heel netjes uit in ieder geval, maar jij bent natuurlijk vooral benieuwd wat ik over de bladvingers te zeggen heb. Laten we eerst even naar de planten kijken, ik neem aan dat de dit de Amnesia Haze en de Silver Haze planten zijn waar je over schreef?

Kijk, je hebt gelijk als je zegt dat dit geen typische sativa bladeren zijn. Hoewel de bladeren later in de bloeifase nog wel wat van vorm kunnen veranderen denk ik ook niet dit pure sativa’s zijn. Er zitten ongetwijfeld indica genen in deze planten, maar aan de andere kant hebben Amnesia, en Silver Haze zelf ook indica invloeden. Beide soorten zijn geen pure sativa’s.

Veel Amnesia varianten

Het aanwijzen van een soort op basis van de bladeren is zeker in het geval van de Amnesia Haze erg lastig. Ten eerste omdat zowel Amnesia als Amnesia Haze en Silver Haze allemaal ook indica invloeden hebben. Daarnaast is het zeker in het geval van Amnesia zo, dat er enorm veel verschillende versies van bestaan. Amnesia is een van de meest populaire wietsoorten en dus zijn er verschillende zadenbedrijven die een Amnesia of Amnesia Haze verkopen. De verschillende versies zullen allemaal wel wat echte Amnesia invloed hebben, maar verschillen ook allemaal een beetje van elkaar.

Dinafems Original Amnesia

30% indica, 70% sativa

De originele Amnesia is ooit ontwikkeld door de Nederlandse veredelaar Zwiep van het voedingsbedrijf Hy-Pro. Deze kruising bestond uit Nevilles Haze, een Afghaanse indica wietsoort, Northern Lights en nog een paar andere soorten en was eerst alleen als stek te krijgen, maar nadat Zwiep een deal sloot met het Spaanse Dinafem kwam zijn Amnesia als zaad op de markt onder de naam Original Amnesia. Deze heeft 70% sativagenen en 30% indicagenen.

Amnesia Haze – de soort die jij hebt besteld – is weer een wietsoort van Soma. Ook deze soort is een 70% sativa en 30% indica. Soma ontwikkelde haar op basis van soorten uit Zuid-Oost Azie zoals Thai, Cambodian en Laotian en Jamaicaanse soorten en ook nog wat Afghaanse en Hawaiiaanse genetica. Soma schrijft zelf al op zijn website dat het om een complexe genetische kruising gaat:

“Amnesia Haze is a very complicated genetic cross. You have the magnificent Southeast Asian genetics, (Thai sticks, Cambodian, Laotian) of which were my all time favorites. Then you have the fine Jamaican Haze varieties with their high THC percentage and sharp flavor. It also has an Afghani-Hawaiian genetic crossed in, speeding up the flowering time and further enhancing the taste.”

Wat heeft C. gekocht?

Dan natuurlijk de hamvraag: wat heb je voor wietsoort gekocht? Ik weet natuurlijk niet bij welke webshop je hebt besteld, maar als je het mij vraagt zou ik zeggen dat het wel degelijk gewoon Amnesia Haze en Silver Haze planten zijn, maar niet dezelfde soort is als de stekken die je eerder hebt gekweekt. Die hadden waarschijnlijk wel meer sativa invloed dan deze Amnesia Haze planten uit zaad. Ik denk overigens dat de bladeren in de bloeifase nog wel wat smaller zullen worden.

Helemaal uitsluiten kan ik het natuurlijk niet, en zeker niet op basis van een tweetal foto’s. Mocht je voor de volgende keer zeker willen weten dat je de echte Original Amnesia, Silver Haze of Amnesia Haze koopt, bestel de zaden dan bij het originele zadenbedrijf. Original Amnesia bestel je bij Dinafem, Silver Haze is een soort van Sensi Seeds en Amnesia Haze bestel je dus bij Soma.

-xxx- Muna

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)