(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De weken nadat de toppen zijn gevormd en waarin de bloei goed op gang is gekomen, maar je nog moet wachten tot ze dikker worden kunnen voor je gevoel soms erg lang duren. Zo duren de weken van Dokter Groen op dit moment ook een stuk langer dan ze in werkelijkheid zijn. 

De vooruitgang in mijn kweekkast gaat met kleine stappen tegelijk op het moment. En omdat er behalve water geven ook niet veel te doen is, ben ik vooral aan het wachten eigenlijk. De toppen van de Durga Mata II CBD en de Atomical Haze hebben een dikke plakkerige laag hars en ruiken overheerlijk, en dat maakt het wachten tot ik ze kan roken er ook niet makkelijker op. Eerst maar eens laten zien hoe de dames erbij staan in deze zevende bloeiweek…

Zoals je ziet zijn de buds ontzettend frosty en ook wel weer een stukje dikker dan vorige week, dat gaat de dus wel goede kant op. Hier en daar beginnen de bloeiharen al enigszins in te drogen, dus ik hoop niet dat de dames hebben besloten dat ze alvast uitgebloeid zijn. Dat denk ik eerlijk gezegd ook niet want aan de bladeren is ook nog geen enkel teken van een in aantocht zijn de herfstperiode te zien. Wel zijn sommigen van de bovenste schutbladeren wat verbleekt door het felle licht. Zo nu en dan pluk ik er een paar die er erg aan toe zijn vanaf.

Een andere reden waarom ik maar moeilijk kan wachten, is dat ik graag met een volgende ronde begin. Ik heb een leuke autoflower soort in huis gehaald, de zaden daarvoor liggen letterlijk in de koelkast. Ik hou nog even geheim welke soort het is, maar ik kan al wel verklappen dat het om een vette indica-soort gaat. Het plan is om weer eens negen planten te zetten, en aangezien het autoflowers zijn, kunnen ze genieten van lekkere lange dagen onder de ledzon. Dus je begrijpt dat ik niet kan wachten tot het zover is.

Toch zal ik wat geduld moeten opbrengen, deze ronde is zoals je begrijpt nog niet voorbij. Ondertussen voed ik de planten met Bioquant Eco Finale, een bloeivoeding voor de laatste weken van de bloeifase. Verder tel ik af naar wat hopelijk nog een spectaculaire finale gaat worden. Aan de kwaliteit van de wiet zal het in ieder geval niet liggen want die is top! De wiet ruikt ontzettend sterk, zoet en lekker. Ik ga nog even wachten, tot volgende week!

(advertentie)