(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar heel soms zit het zo erg tegen dat er nog geen spreekwoord voor is bedacht, en die vlieger gaat dus op voor ene D.L. uit het Vlaamse Veurne. Niet alleen liet die zich een partij nepwiet aansmeren, toen hij daarvoor wraak wilde nemen mislukte dat ook nog eens grandioos!

Wiet inkopen in Holland

Behalve de initialen D.L. (nee, die staan niet voor ‘Domme Labbekakker’ al had het in dit geval zomaar gekund) en zijn woonplaats weten we weinig van de bijzonder ongelukkige Belg. Ja, dat het ‘een jongeman’ betreft, zo leren we uit berichtgeving in het Nieuwsblad.

Welnu, deze jongeman wilde zoals zovelen van zijn coffeeshoploze landgenoten eens flink geestverruimend inkopen bij de noorderburen. Maar in plaats van naar een coffeeshop in Nederland te rijden besloot onze anti-held pur sang het ‘direct van de bron’ te kopen. En dan maar gelijk iets meer dan de gedoogde 5 gram die je uit een shop kunt meenemen, te weten een halve kilo.

Wiet blijkt… popcorn

Wiet, popcorn. Popcorn, wiet… je zou toch denken dat je het verschil wel ziet 😉

Maar of onze bedotte Belg nou stekeblind is of simpelweg nog nooit eerder wiet in het echt had gezien, feit is dat de twee kaaskoppen hem gigantisch flesten: in plaats van wiet verkochten ze de wiettoerist namelijk ‘een soort popcorn’!

Ja echt, wat voor popcorn dat geweest is weten we niet maar wel dat D.L. ‘lelijk in de zak gezet is’, zoals onze zuiderburen dat zo fraai uitdrukken. Want een halve kilo wiet bij de huidige marktprijzen, dan praat je toch al gauw over pak ‘m beet tweeduizend euro of meer…

Wraak van een West-Vlaming

Vanzelfsprekend liet onze bedotte Vlaming het hier niet bij zitten en zon hij op wraak. Dit keer besloot hij voor zijn snode plannen de andere buren in te schakelen, de Fransen. Bij een van die knoflookliefhebbers kocht hij voor 500 euro een pistool en twee ‘uitschuifbare wapenstokken’. Daarmee zou hij de Nederlanders – die hij voor een nieuwe afspraak uitnodigde – eens ‘goed onder handen nemen’, aldus het Nieuwsblad.

Maar ach wee en ach jee… opnieuw bleek de arme bedotte wiet-Belg te zijn bedonderd. De Fransman bleek ‘m namelijk een alarmpistool als vuurwapen te hebben verkocht!

En hoe weten we dit allemaal? Dankzij de politie die de telefoon van onze anti-held bleek af te luisteren, wat de arme jongeman dus ook nog eens op een rechtszaak kwam te staan na alle mislukkingen vandien. De uitspraak is op 27 januari, maar wij hopen toch van ganser harte dat de rechter enig mededogen toont met deze dubbel-bedotte Belg…

[openingsbeeld: Enjoyphoto80/Shutterstock]

 

(advertenties)