(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

#FCPDStrangerCalls  Met die hasj-tak maakte de politie in het Amerikaanse Fairfax bekend dat een tussenhandelaar in geestverruimende zaken per ongeluk hen had ge-sms’t in plaats van de beoogde klant. Tja, dan vraag je er ook om dat je op de sociale media wordt uitgelachen nietwaar?

Dealen in Virginia

Fairfax is een stad in de staat Virginia, die ook wel bekend staat als de tabaksstaat van de VS. Maar aangezien je toch wat lekkers met die tabak moet doen, bloeit de wiethandel er ook natuurlijk (geintje, Amerikanen blowen helemaal niet met tabak, dat is echt iets Europees). Feit is echter wel dat recreatieve cannabis in Virginia niet legaal is, dus dat er daar een levendige zwarte markt bestaat.

Eén van de figuren die figureren in die illegale wietmarkt is dus de onbekende man – de politie heeft zeer tegen hun gewoonte in dit keer niet de naam van de verdachte vrijgegeven – die een fatale telefoonfout maakte:

Afspraakje met de narcotica cops

Niet direct een tekst waarmee je de NS Publieksprijs zult winnen, maar goed we hebben het hier ook over drugshandel. Beetje stom dus dat de afzender van bovenstaande uitnodiging het bericht naar een agent van de Fairfax County Police stuurde.

Die gaf het opmerkelijke berichtje afgelopen week meteen door aan zijn collega’s van de narcoticabrigade. Zij zetten een ontmoeting op met de dombo, waarbij de dombo uiteraard direct in de boeien werd geslagen zodra de eerste gram wiet tevoorschijn kwam.

Wat je zoals meeneemt op een date met de politie…

Huiszoeking

En het bleef niet bij een beetje wiet, in totaal had de dealer meer dan 1 pound  (454 gram) meegenomen naar het afspraakje. En het wordt nog erger als de politie ook eens bij de dombo thuis gaat kijken en daar nog eens een pound wiet vindt plus een zooi cash geld en een best wel klein pistooltje.

Het komt hem al met al op een ferme aanklacht wegens ‘possession with intent to distribute’ te staan. En daar kunnen ze in Virginia dan weer niet om lachen, want daarvoor kan onze dombo dus mooi 1 tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen…

[openingsbeeld:  Orla/Shutterstock]
(advertenties)