(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De twee Sneeze zaadjes die onze kweekdokter vorige week liet kiemen zijn uitgekomen. Ze worden in twee etappes in zijn kweekkast geplaatst. Eerst gaan ze in Easy Plugs met wat nuttige bacteriën erbij. Vervolgens mogen ze de kweekkast in, die natuurlijk eerst even een kleine beurt heeft gekregen.

Als je mijn laatste verslag hebt gelezen dan weet je dat de ronde met de Spicebombs van Amsterdam Genetics erop zit. Na het wegen van de droge opbrengst heb ik de wiet in mijn glazen weckpotten gedaan, met in iedere pot een Integra Boost 62% voor een optimale luchtvochtigheid. Daarna liet ik twee Sneeze zaadjes ontkiemen door ze in een nat koffiefilter te stoppen en in een plastic zakje op te hangen.

Van koffiefilter naar Easy Plug

Twee dagen daarna hadden de twee zaadjes al een klein worteltje maar ik heb ze pas maandag in de Easy Pluggen geplant. Zoals gewoonlijk heb ik de pluggen eerst even in water met een lichte voedingsoplossing (0,5 ml/L FloraGro, FloraMicro en FloraBloom van Terra Aquatica) laten weken, samen met de kleikorrels. Daarna heb ik de netpotjes gevuld en in elke plug een gaatje geprikt met een schoon en nieuw cocktailprikkertje. In elk gaatje heb ik vervolgens ook nog een mespuntje T.A. Trikologic S (nuttige bacteriën speciaal voor hydro) gedaan, zodat die mooi met de wortels kunnen meegroeien.

Vervolgens heb ik de zaadjes erin geplant en de netpotjes nog even in een plastic gripzak laten staan. Dit is tevens een handige budgettaire tip die ik iedereen kan aanraden die geen propagator heeft. Het gripzakje heb ik niet helemaal afgesloten maar houdt de pas geplante zaadjes toch lekker vochtig.

En de kast in!

De pluggen met de zaadjes en de kleikorrels in de netpotjes heb ik gewoon zo op het aanrecht laten staan tot vanmorgen. Inmiddels waren de twee kleintjes al wat omhooggekomen en hadden ze hun zaadhulsjes al min of meer afgeschud. Ze waren er helemaal klaar voor, dus het was tijd om ze in het hydrosysteem van mijn kweekkast te zetten. Dat is nu eenmaal de snelste manier om de worteltjes in het water te krijgen.

De kweekkast had ik een paar dagen eerder alvast met water en waterstofperoxide gevuld en aangezet. Zo wist ik zeker dat alles nog naar behoren werkte en spoelde het systeem meteen lekker schoon. Uiteraard heb ik het water met de waterstofperoxide vanmorgen wel eerst vervangen voor schoon water met dezelfde eerdergenoemde lichte voedingsoplossing.

Ik had eerder gezegd dat ik deze keer maar één plantje zou kweken, dus heb ik ook maar één van de twee Sneeze zaailingen in het systeem gezet. De andere heb ik nog wel bewaard want je weet maar nooit. Die staat nu in de open gripzak los in de kast.
Nu is het wachten tot de wortels uit het netpotje en in het water groeien. Om het plantje niet meteen te veel te belasten hangt de 170 Watt G-Bars nog hoog in de kast, en staat die gedimd op 60% van het vermogen. Ik heb het lichtschema wel meteen op 18/6 gezet.

Dat was het voor deze week. Voor volgende week verwacht ik de eerste gekartelde blaadjes te kunnen laten zien, en dat het plantje met haar worteltjes in het water hangt. Tenzij er iets mis gaat natuurlijk maar daarvoor heb ik nog altijd het tweede plantje achter de hand…

Dokter Groen

(advertentie)