(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na de kniptips van vorige week, ging onze kweekdokter nog even verder met knippen. Inmiddels is hij daar klaar mee en kon de oogst van de Spicebomb planten eindelijk gewogen worden. Ook was het tijd om weer nieuwe wietzaadjes te ontkiemen. Deze keer zijn dat de wietzaadjes van onze eigen wietsoort Sneeze. 

Na mijn eerste knipsessie met Spicebomb was ik nog niet helemaal klaar, maar inmiddels natuurlijk wel. Ik heb de schoon geknipte topjes nog even in de plastic diepvrieszakken (gripzakken) laten zitten zodat ik ze kon wegen. Zoals je misschien nog weet waren het knuppels van toppen, dus ik was zelf ook heel benieuwd naar het eindgewicht. Had ik een gram per Watt gekweekt deze keer? Of misschien wel meer?

Het gewicht van Spicebomb

Ik heb een klein maar nauwkeurig weegschaaltje waarmee je tot 100 gram tegelijk kan wegen. Dat is prima voor de oogsten uit mijn kweekkast, die meestal rond de 200 gram uitkomen. Ik verdeel de oogst dan over twee of drie zakken, en balanceer ze met behulp van een plastic bakje op het kleine weegschaaltje. Even opletten dat al het gewicht op het weegschaaltje rust, en dan snel een foto maken voordat de stapel omvalt. Het resultaat zie je hieronder.

Eerst even de weegschaal op 0,00 zetten met het extra gewicht van het bakje en een lege diepvrieszak.

Het gewicht van de eerste zak met A-grade toppen.

En het gewicht van de tweede zak met eersteklas toppen…

En tenslotte nog even de B-grade topjes wegen.

217,24 gram Spicebomb

In totaal had ik 87,31 + 86,94 = 174,25 gram prachtige A-grade toppen. Net iets meer dan een gram per Watt dus aan toptoppen. Dat is al een heel mooi resultaat op zich wat mij betreft, maar daarnaast had ik ook nog een zak met de wat lager groeiende toppen. Deze noem ik oneerbiedig B-grade maar ze zijn uiteindelijk ook gewoon heel lekker.

Tel ik de 42,99 gram B-grade wiet bij de 174,25 gram A-grade wiet, dan kom ik op een totaalgewicht van 217,24 gram uit. Gedeeld door de 170 Watt van de dimbare G-Bars LED is dat dan 1,28 gram per Watt. Ook in tijden van een energiecrisis nog steeds een heel lucratief resultaat als je het mij vraagt. Ik ben een tevreden kweker, dat is zeker!

Sneeze in de herhaling

Inmiddels staat de Dokter Groen Special ook alweer drie weken op non actief, dus het is ook weer tijd geworden voor een nieuwe kweek. En hoewel ik me eigenlijk altijd aan de regel hou om nooit meer dan één keer dezelfde wietsoort te kweken, gaat dat deze keer wel gebeuren. Regels zijn er nu eenmaal om gebroken te worden.

Nog een van de dikke Spicebomb toppen op de weegschaal.

Ik ga dus voor Sneeze deze ronde. Deze wietsoort van CNNBS is me destijds zeer goed bevallen. Het was een prachtige plant en een van mijn mooiste scrog-resultaten. De Sneeze smaakt heel zoet en fruitig en de trichomen vallen er vanzelf af, zo goed is ze ermee bedeeld. Verder heb ik sinds die ronde alleen maar mooie resultaten van deze wietsoort gezien. Willie Wietman oogst er steeds prachtige toppen van en ook Bio Bertje heeft de Sneeze al twee keer gekweekt omdat hij er zo enthousiast over was.

Sneeze dus, ik wil kijken of ik mijn laatste kweek met deze mooie soort kan overtreffen. Het resultaat van mijn eerste kweek met Sneeze was 210 gram van een 150 Watt kweeklamp, dus 1,4 gram per Watt. Om dat te overtreffen zou ik dan ook 238 gram moeten oogsten met de nieuwe 170 Watt lamp. Dat is alles behalve makkelijk maar het proberen zeker waard.

Ontkiemen

Sneeze wietzaadjes had ik nog liggen, dus dat kwam goed uit. Ik had me voorgenomen om deze keer maar één plant te kweken, maar heb wel twee wietzaadjes laten kiemen. Zoals gewoonlijk doe ik dat weer op de enige manier waarop dat altijd lukt. In een nat koffiefilter dus, in een plastic zakje, en verticaal in het donker. Ik hoef het denk ik niet meer uit te leggen, en de foto’s zijn volgens mij duidelijk genoeg. Mocht je toch graag een uitgebreide beschrijving willen lezen, dan kun je hier terecht.

Alle ingrediënten voor het ontkiemen.

Een nat en opengevouwen koffiefilter met de Sneeze zaadjes.

Even dichtvouwen…

…en in een plastic diepvrieszak stoppen en in het donker ophangen.

Nou dat was het voor deze week, en het allerlaatste verslag over de Spicebomb planten. Een heerlijke wietsoort met een lekkere kruidige smaak en een opgewekt en actief effect. Volgende week zullen de zaadjes uitgekomen zijn, en zal ik ze in netpotjes planten. Ook zal ik het hydrosysteem alvast even doorspoelen met schoon water en wat waterstofperoxide om het te ontsmetten. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)