(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee weken geleden heb je in zijn wekelijkse kweekrelaas kunnen lezen hoe Dokter Groen zijn wietplanten op het bekende 12/12 lichtschema zette. Inmiddels is de daadwerkelijke bloei van de Mohammed planten begonnen, en zijn ze opnieuw onwaarschijnlijk hard gegroeid in het Flow Hydroponics systeem. Kijken wat de kweekdokter er zelf over te zeggen heeft.

Vorige week heb ik een weekje overgeslagen; ik hoop niet dat je me al te veel gemist hebt maar het zou waarschijnlijk toch een saai kweekverslag geweest zijn. Bloeiharen waren er nog niet en aangezien het hydrokweken bijna vanzelf gaat, had ik waarschijnlijk niet veel te vertellen gehad. Maar goed, op dit moment bloeien de Mohammed dames wel, en ben ik er dus ook weer. Ik hoop dat je ’t ook leuk vindt 😉

Hydrokweken

Ik zei het net al even maar het is echt waar, hydrokweken is echt een hobby voor luie kwekers. True, je moet een goede pH- en EC-meter hebben, en even weten wat je doet. Maar als het systeem (ik gebruik het Flow Hydroponics systeem maar het geld natuurlijk ook voor DWC hydrosystemen) eenmaal draait, heb je geen kind meer aan je wietplanten. Qua water geven in ieder geval, want dat is een kwestie van om de dag even aanvullen wat de planten verbruikt hebben.

Het hydrokweken bevalt mij dus wel. Ik bén namelijk een typische luie kweker. Maar het grootste voordeel vind ik misschien nog wel, dat de wortels van mijn planten altijd genoeg water, voeding en zuurstof krijgen.

Bij een kweek op aarde ben je toch altijd een beetje aan het gokken qua water en voeding. Soms droogt de aarde enigszins uit en ontstaan er droge plekken, of loopt het water net zo hard weer uit de pot. Een van de problemen die ik daarbij had, was dat dat water vervolgens door een andere plant van onderaf werd opgenomen. Mijn planten stonden namelijk niet op individuele schotels, waardoor sommige planten uiteindelijk vaak wat te nat stonden, en anderen te droog.

Op de foto’s hieronder zie je hoe groot en vol de Mohammeds geworden zijn dankzij het hydrokweken. Ik heb er ook een foto van vorige week bijgedaan zodat je het verschil in hoogte kunt zien. Plus een foto van de stam van mijn dikste plant. 

Supersnelle groei!

Een ander voordeel waar ik volgende keer zeker meer rekening mee ga houden, is de enorme groei die wietplanten doormaken in hydrosystemen. Als ik vooraf had geweten hoe hard de Mohammed dames zouden groeien, dan had ik ze zeker twee weken eerder op 12/12 gezet. En met snelle groei bedoel ik dus niet dat ze strekken, maar gewoon de algehele aangroei aan plantmassa. Ik heb de planten inmiddels drie keer gediefd en telkens bijna een hele wietplant aan bladeren en takken weg mogen halen. Als ik er stekken van gemaakt had, had ik een professionele stekkenboer kunnen worden.

Vooral de laatste twee weken is de groei natuurlijk hard gegaan, aangezien mijn planten zich in de strekkende fase bevonden. Als je de foto’s van twee weken geleden nog even bekijkt, dan wordt het verschil helemaal duidelijk. Goed, nu de bloei eenmaal begonnen is, verwacht ik dat de groei er ook wel zo’n beetje uit is. Sativa’s kunnen wel een week of vier strekken maar dit zijn indica’s dus die hebben daar lekker geen last van.

Gisteren is er voor de derde keer gediefd in de CNNBS G-Kit. Op de foto’s hieronder zie je sommige van de langste takken die ik verwijderd heb, en natuurlijk het eindresultaat na het dieven. En een foto van de berg bladeren en takken die eraf kwamen.

Reservoir ververst

Omdat de daadwerkelijke bloeifase nu begonnen is, tel ik deze week als de eerste bloeiweek. En gelijk met het verschijnen van de eerste kleine topjes, heb ik ook het waterreservoir ververst. De oude oplossing was nog afgestemd op de groeifase, en zat bovendien al best lang in het systeem. Hoe vaak je precies moét verversen, daar zijn de meningen over verdeeld maar ik heb tot nu toe eigenlijk alleen water aangevuld.

In het nieuwe voedingswater zit Mills A en B en heeft Mills Start-R plaatsgemaakt voor Mills C4. Ook heb ik Mills Vitalize (2 ml/10L) toegevoegd en Voodoo Juice. Mills A en B is de basisvoeding, C4 verhoogt de concentratie aan fosfor en kalium om toppen te kunnen vormen, en Vitalize zorgt met silicium voor de vitaliteit. Voodoo Juice is het enige product dat niet van Mills is maar van Advanced Nutrients. Het bevat nuttige bacteriën die mijn wortels schoon en vrij van wortelrot houden.

Nou, als alles goed gaat heb ik volgende week een lekker kort kweekverslag, en kan ik alvast een paar mooie beginnende toppen laten zien. Ik hoop het 😀

(advertenties)