(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Even een tip voor alle wiet kwekende ouders: voed je kinderen op! Sowieso een goed advies, want wiet kweken is één ding, winkeldiefstal kan natuurlijk niet door de beugel. Tja, en als je dan zelf ook nog bij de winkeldiefstal betrokken bent, dan vraag je er ook wel een beetje om. 

Kijk, als je wiet kweekt kunnen we dat alleen maar toejuichen. Je houdt je net als veel tuinders bezig met de teelt van een plant, zodat liefhebbers ervan kunnen genieten in de coffeeshop. Noem het crimineel maar zolang de overheid dat gedoogsysteem in stand houdt, is het wat ons betreft een eerlijke manier om je geld te verdienen.

De kwekerij van moeders. Foto: Facebook/Politieteam Markdal

Dievenpad

Maar hoewel eerlijk, is het kweken van wiet helaas nog niet toegestaan. En dus is geheimhouding van de locatie van je kwekerij enigszins cruciaal te noemen. En dan dien je dus ver uit de buurt van de politie te blijven, en in ieder geval niet met je 15-jarige dochter het dievenpad op te gaan, zoals de moeder uit dit verhaal deed.

Want wat is het geval? De 15-jarige tienerdochter van de Bredase werd vorige week woensdag betrapt en opgepakt voor het stelen van een laptop. Tja, tieners doen inderdaad soms erg domme dingen maar daar was de moeder in dit geval zelf ook bij betrokken. Dat bleek tenminste toen agenten de beelden van de beveiligingscamera’s van de winkel aan de Kruisvoort bekeken. De vrouw die naast het meisje op de beelden te zien was, bleek haar moeder te zijn.

Wat de reden van de politie verder ook was om het huis van het opgepakte tweetal met een bezoek te vereren, weten we niet. Maar feit is wel dat ze dat deden, en daarbij een professionele wietkwekerij aantroffen. De moeder werd daarop aangehouden, net als een 87-jarige vrouw en een 20-jarige man die in het huis aanwezig waren.

[Openingsfoto: Facebook/Politieteam Markdal Foto laptop: iQoncept]
(advertenties)