(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kijk, dat die gasten die in korte broek met de post rondlopen niet bijster veel verdienen is bekend. Maar om dan maar gelijk een hardwerkende wietteler te verlinken? Toch is dat precies wat een postbode in Dalen flikte. En de kweker kan nu flink dokken!

Een ding moeten we toegeven: aan het reukvermogen van de vervelendste postbode ever mankeert niks. Elke keer als hij bij de 55-jarige inwoner van Dalen – dat ligt in Drenthe – de post bezorgde rook hij een sterke wietlucht. In plaats van de kweker even te zeggen dat hij een filter moest aanschaffen, belde de politie.

Bedenk goed wat je postbode niet allemaal doet...

Bedenk goed wat je postbode niet allemaal doet…

Kweken in een opwelling

In de betreffende ‘stinkende’ schuur troffen de agenten 40 kilo wiettoppen aan die hingen te drogen, net iets te veel voor eigen gebruik wellicht. Een onvrijwillig bezoekje aan de politierechter was het gevolg. Daar was de kweker zo sportief om te bekennen, al probeerde hij zich er nog uit te kletsen dat het een eenmalige zonde betrof. Hij deed het ook helemaal niet voor de poen, want hij had geen financiële problemen. “Het was in een opwelling”, zei hij.

18.000 euro aftikken

Voortaan kan de beste man beter een maagtabletje slikken voor zijn opwellingen, want de rechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand (daar lachen ze in België trouwens heel hard om) en een geldboete van 18.000 euro. De rechter oordeelde dat de kweker minstens 5 keer had geoogst, ook omdat er al eerder klachten van omwonenden waren gekomen. Familie van de postbode wellicht..?

 

 

 

(advertentie)