(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een aantal Amsterdamse coffeeshops wil gezamenlijk een compleet schoolgebouw kopen. Als dat lukt omzeilen ze zo het afstandscriterium van de gemeente dat hen nu als een molensteen om de nek hangt en sluiting betekent. Een briljant plan!

Ze willen er bij monde van initiatiefnemer Michael Veling, eigenaar van coffeeshop 420 en woordvoerder van de Amsterdamse coffeeshopbond BCD, liever niks over zeggen ‘om de onderhandelingen niet te schaden’. Maar vast staat dat een aantal shops de de portemonnee trekt om een particuliere school aan de Nieuwezijds Voorburgwal te kopen. Het gaat om het pand aan nr. 68, waar een vmbo, havo en vwo zitten. Directeur Bas Roosen in Het Parool: “Ik zeg daar zeker niet per definitie nee tegen.”

Creatieve oplossing

Zoals bekend moeten coffeeshops binnen een straal van 250 meter van een middelbare school hun deuren sluiten van de gemeente, het zogenaamde afstandscriterium. Als het deze shops lukt om de school te laten verdwijnen, verliezen ze echter niet de gedoogvergunning. Een bijzonder creatieve oplossing dus! BCD-woordvoerder Veling wil dus niets anders zeggen dat dat ze serieus bezig zijn, maar wij willen graag weten om welke shops het gaat. Volgens ons komen de volgende shops in aanmerking gezien hun ligging: Homegrown Fantasy en Abraxas zeker en wellicht ook nog Anyday, Grey Area, Monaco, Ben, Betty Boob, La Canna en Blues Brothers…

Hoe dan ook, wij wensen ze heel veel succes bij de onderhandelingen!

 

(advertenties)