(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kweek je nog steeds met HPS lampen? Dan is de tijd nu misschien gekomen om de overstap naar LED te maken. LED kweeklampen zijn weliswaar nog steeds wat duurder in aanschaf maar presteren vandaag de dag wel beter dan HPS lampen. Meer opbrengst en minder stroomkosten dus, maar het is wel belangrijk om de verschillen te weten vóór je de knop definitief omzet. 

LED technologie heeft in het laatste decennium grote vooruitgang geboekt op het gebied van kweeklampen. Was LED een jaar of tien geleden slechts goed genoeg voor de (voor)groeifase; vandaag de dag verslaan ze HPS en andere hoge druk assimilatielampen op alle vlakken.

Er zijn echter wel grote verschillen tussen beide soorten kweeklampen. HPS lampen produceren namelijk meer infrarood licht, en dus warmte. Dit verandert niet alleen de bladtemperatuur en verdamping van je planten, maar eigenlijk het hele klimaat in je kweekruimte.

Flipping the switch met DeBacco

Nog meer verschillen tussen HPS en LED, en welke kweekgewoontes je allemaal moet aanpassen als je de overstap maakt, zie je in dit college van de DeBacco University. Over deze universitaire online cannabis kweekstudie hebben we je al eerder getipt. Hun lessen staan namelijk gewoon online, zijn zeer uitgebreid en kun je vinden op YouTube. Doe er je voordeel mee:

[Openinsfoto: Federico Magonio, Shutterstock]
(advertentie)