(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Amerikaanse DEA maakt ieder jaar een lijvig boekwerk over alle mogelijke drugsbenamingen. Interessant als je op de hoogte wil blijven van hoe er ‘op straat’ over drugs wordt geluld. Maar in Limburg kunnen ze er ook wat van, zo blijkt uit een Twitterberichtje van wijkagent Rene Heijnen over de ‘flinke zak verdovende middelen’ die hij deze week wist buit te maken!

Propaganda

Negentien woorden… meer telt het fascinerende sociale mediabericht van wijkagent Rene Heijnen niet. Maar het zijn dan ook legendarische woorden, zeker als je bedenkt dat cannabis hier in Nederland – waartoe Limburg nog steeds behoort – ook binnen afzienbare tijd legaal zal zijn. En dan zal de inktzwarte geschiedenis van justitie, politie en een groot deel van onze politici ten aanzien van wiet keihard als misleidende en schadelijke propaganda-bullshit ontmaskerd worden.

Maar eerst even terug naar 2018. Naar afgelopen dinsdag om precies te zijn, het grensgebied van Limburg en Duitsland. Daar strijdt wijkagent Rene onvermoeibaar tegen alle vreselijke gevaren die op de loer liggen. Zoals VERDOVENDE MIDDELEN.

‘Flinke zak verdovende middelen’

Een term die de meeste mensen aan spuitende heroïnejunkies of snuivende hooligans doet denken. Maar niet Rene Heijnen, die bewaart deze twee stigmatiserende woorden voor iets heel anders. En dan heeft ie er bij de betrokken Duitser die hij in de kladden greep ook nog eens EEN FLINKE ZAK van aangetroffen.

Dus dat willen wij wel eens zien! Welnu, ga effe zitten want je gelooft je ogen niet, dit is die FLINKE ZAK VERDOVENDE MIDDELEN:

Hahaha. Of wijkagent Rene heeft nog nooit in zijn leven wat voor drugs dan ook gezien of hij heeft een geweldig gevoel voor humor…

[openingsbeeld:  craftswoman/Shutterstock]
(advertenties)