(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In september startte Cannabis Strain Testing 420 Project van Pothead Sativa een geheel nieuwe kweekronde in drie testtuinen. Er verschenen al twee veelbelovende updates, maar tegenslag zit ook in het zonnige Spanje in een klein hoekje. Pothead vertelt wat er loos is, en neemt drastische maatregelen…

Als je de ontwikkelingen in onze testtuinen een beetje volgt, weet je dat we altijd veel verschillende wietsoorten uitproberen. Meestal resulteert dat in een uitgebreide selectie heerlijke wiet maar soms zit er kaf tussen het wietkoren. Leuk is anders, dus ik begin even positief met onze kleinste testtuin waar Chiquita Banana en Larry Bird Kush inmiddels al 18 dagen zonder problemen bloeien.

Testtuin #1: Black Box Silver 100 / Spectro Light Blast 400

In onze kleinste testtuin van één vierkante meter loopt alles gelukkig wel gesmeerd. We tellen hier vandaag 18 dagen zichtbare bloei met de twee huismerk wietsoorten Chiquita Banana en Larry Bird Kush van Zamnesia. Ze bloeien in het licht van de COB LED kweeklamp van Spectro Light, genaamd BLAST400.

Zoals bekend zorgt het kweken onder LED voor verhoogde productie van trichomen en terpenen, wat hier in deze testtuin ook duidelijk zichtbaar is en hopelijk zal resulteren in een smakelijk eindproduct. Inmiddels zijn we gestart met de eerste dosis PK-booster, naast de A+B, Vitalize en C4 van Mills Nutrients.

Testtuin #2: Mammoth Ivory 240L / CMH315 (2X)

In deze testtuin zou je bijna kunnen zeggen dat alles op rolletjes loopt. De twee ceramische metaal halide gasontladingslampen van 315 Watt doen waarvoor ze gemaakt zijn en dat is knallen! 18 wietplanten staan hier meer dan gelukkig, eveneens met 18 dagen zichtbare bloei. In deze tent werd het verwijderde scrognet uit onze andere grote tent bijgeplaatst, aangezien deze hier momenteel beter gebruikt kan worden.

Ook hier zijn we reeds begonnen met het geven van Mills PK naast de andere voeding A+B, Vitalize en C4. We lieten de pH-waarde zakken naar 5,8 – 5,9. Dit doen we omdat wietplanten sommige elementen die benodigd zijn voor de bloeifase, dan beter kunnen opnemen. Zo voorkom je tekorten of blokkades. Het afmeten en aanpassen van de pH-waarde is dan ook iets wat echt wel nodig is volgens ons. Er bestaan natuurlijk ook pH-regulerende voedingslijnen die je zogezegd niet dient af te zuren. Toch zijn we van mening dat het beter is ook daar de pH-waarde te controleren en eventueel aan te passen indien gewenst.

Testtuin #3: Black Box Silver 240L / Spectrum King SK602(GH) & SK600

Dag 18 zichtbare bloei hier, onder de SK600 en SK602GH van Spectrum King en heel wat minder leuk nieuws. Eén van de 6 verschillende wietsoorten in deze tent bleek hermafrodiet. Omdat we niet voor de volle 100% oplettend waren, hebben we het probleem helaas te laat opgemerkt, en zijn we nu genoodzaakt om drastische maatregelen te treffen.

Het ging in deze tent heel goed. Ondertussen was het een gewoonte geworden worden alle ronden die we draaien regelmatig controles uit te voeren, om zo eventuele tekorten of andere problemen voor te zijn. Hier ging het deze keer echter volledig mis! We zaten op twee weken zichtbare bloei, dus was het tijd om de bladeren enigszins te snoeien en de planten te dieven (lollipoppen).

Bij het snoeien zagen we pas dat één van de zes verschillende wietsoorten in deze tuin, ballen had. Oftewel mannelijke bloemen die met hun stuifmeel alle planten in de tent (en daarbuiten) kunnen bevruchten. Omdat we de hermafrodieten pas in de tweede week van de zichtbare bloei ontdekten, waren we helaas te laat om ze nog te verwijderen. De mannelijke bloemknoppen waren al open, en hebben hun stuifmeel in de tent losgelaten.

Van de 18 dames kunnen we vandaag zien dat er makkelijk 15 bevrucht werden. Enkel de uiterste rij van drie blijkt op het eerste zicht gespaard gebleven. De eerste 9 dames naast de rij die herma’s toonde zijn allemaal dik bevrucht en werden vandaag allemaal uit de tent verwijderd en afgevoerd naar de vuilnisbak.

Van de resterende 9 planten, zijn er bij een heel aantal al zaden zichtbaar, dus het wordt afwachten of we nog wat van de oogst kunnen redden. De stekken die we van de tweede testtuin gemaakt hadden zetten we nu in deze tent, om de gaten te vullen en de verliezen een beetje goed te maken. Ook hier waren we net gestart met heb bijgeven van Mills PK-booster, naast de vaste gebruikelijke voeding A+B, Vitalize en C4.

De soort die jammer genoeg herma werd, is de Eleven Roses van Delicious Seeds. Door dit voorval gaan we komende week en iets vroeger dan gepland al opstarten met het ontkiemen van zaden voor de nieuwe ronde. We verklappen nog niks concreets maar er worden weer een tweetal nieuwe producten getest en we zien ook een oude bekende van het Cannabis Strain Testing 420 Project terug. Zeker blijven volgen dus want er is weer van alles op komst…

Met dank aan Zamnesia.nl voor het inzenden van de te reviewen strains <3 Tot binnenkort, voor een tussentijds verslag over de nieuwe ronde. PSK – OUT ✌

(advertentie)