(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net als hier in Nederland hebben ook de coffeeshops in Noord-Amerika – daar dispensaries geheten – een bepaalde aantrekkingskracht op randdebielen, die menen dat het oké is om al dan niet met het nodige geweld eigendommen van anderen te jatten. In dit geval wiet en hasj en bergen contant geld.

Net als hier in de polder mogen de dispensaries daarginds namelijk niet of nauwelijks wat iedere andere ondernemer wel mag: zaken doen via de bank. En dus zwerven en gaan er enorme bergen cash geld (wat in de VS in tegenstelling tot hier bij ons echter wel gewoon ‘wit’ geld is) rond in de legale cannabis. Waarmee ze uiteraard ook een geliefd doelwit vormen voor luie nietsnutten die zelf niet willen werken a.k.a. laffe overvallers.

Deep Sentinel is watching you

Gelukkig kan de techniek helpen, in dit geval Deep Sentinel. Men installeert camera’s rondom het pand, die vervolgens iedere beweging laten analyseren door A.I. (artificial intelligence) en die kunstmatige intelligentie velt ook een oordeel: ordinary or suspicious (normaal of verdacht).

Bij dat laatste oordeel komt er een echt mens bij: de beveiliger. Die kan op 2 manieren direct ingrijpen: of hij schakelt razendsnel de politie in met één druk op de knop, of hij praat live in een microfoon tegen de… overvaller(s) en jaagt ze de spreekwoordelijke stuipen op het zielige inbrekers/overvallerslijf.

Next-Generation Security noemen ze het zelf bij de uitvinders. Briljante shit, kijk zelf maar naar deze echte beelden van Deep Sentinel in actie:

(advertentie)