(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals gezegd staat stroom vandaag centraal in het nieuws. Eerder hadden we iemand die nu eens niet de elektriciteit voor zijn wiethok jatte (maar toch net zo hard door het politie-afvoerputje ging), nu aandacht voor een kweker uit Almere die heel veel moeite deed om letterlijk ondergronds te gaan maar door wél stroom te jatten net zo troosteloos door genoemd putje verdween.

Ondergronds op de Diepzuigerstraat

Meerdere huizen aan de Diepzuigerstraat in Almere kwamen afgelopen dinsdag aan de beurt voor ongewenst politiebezoek, zo leren we op de nationale website van de fulltime plantenjagers in uniform. Op één specifiek adres bleek de bewoner de straatnaam wel heel letterlijk te hebben genomen: hij had zijn wietplantage namelijk ondergronds ondergebracht!

Overigens hield hij er ook nog een tweede hok op na, in een bijgebouw. Mocht allemaal niet baten, de hele mikmak – waaronder 460 wietplanten – down the drain ofwel kansloos door het politie-afvoerputje. Net van tevoren zag het er nog ongeveer zo uit:

Maar. Echter. Edoch. Wacht even! Dit was dus allemaal niet nodig geweest en wellicht zelfs niet gebeurd als het stroomverbruik niet zo gierend uit de bocht was gevlogen op het adres. Citaat van de smerissen: ‘De politie kwam de kwekerij op het spoor omdat de netwerkbeheerder een bijzonder hoog stroomverbruik opmerkte. Met deze gedeelde informatie is een onderzoek gestart. Tijdens een inval op dinsdag 25 mei 2021 werd het vermoeden van de netbeheerder bevestigd. Er was sprake van meerdere illegale aansluitingen op het stroom- en gasnetwerk.’

Samenvattend voor vandaag: elektriciteit is best linke soep.

(advertenties)