(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Opmerkelijke vangst van de politie in Fresno Valley in de Amerikaanse staat Californië. Agenten die in een politiehelikopter op weg waren naar twee vermoedelijke illegale wietkwekerijen (sic) roken op meer dan 300 meter hoog in de lucht ineens een wietgeur. En die bleek afkomstig van een derde illegale plantage, eentje die de cops omschrijven als de ‘the most elaborate illegal marijuana grow we’ve ever seen’!

Wietgeur opgesnoven in vliegende helikopter

De undercover agenten in de helikopter vergaten de twee oorspronkelijke targets – wietplantages die slechts enkele kilometers verderop lagen – en alarmeerden de grondtroepen om de indringende stank op de grond te onderzoeken, vorige vrijdag.

En stinken dat het doet jongen!

En dat hebben ze geweten ook; met assistentie van leden van de National Guard waren ze bijna het hele weekend zoet met het slopen van 18 kassen vol wuivende wietplanten. Op meer dan 16 hectare stonden liefst 21.192 dames te meuren onder de Californische zon! In eerste instantie schatten de dienders dat het er 50.000 waren, maar eenmaal op de grond stelden ze vast dat het enorme planten waren die dicht op elkaar stonden, vandaar…

Miljoenenoperatie

Vrachtwagens reden vervolgens af en aan naar de locatie nabij de plaats Mendota om alle slachtoffers en kweekspullen weg te halen. De autoriteiten schatten de handelswaarde van de ‘uitgebreide en verfijnde’ wietplantage op meer dan 80 miljoen dollar (ruim 65 miljoen euro).

Volgens lokale nieuwszender ABC30 kon je tot lang na de politie actie nog genieten van de ‘dikke wietgeur’ in de lucht. Eén van die nieuwsjournalisten maakte trouwens wel een grappig twitterfilmpje, zittend in zo’n truck met gerooide wietplanten:

Filmpje ter herinnering

Betrokken narcotics detectives van het politiekorps in Fresno Valley denken dat er 10 tot 15 mensen op de plantage woonden en werkten. Hoewel die vogels gevlogen waren toen de politie en Nationale Garde arriveerden, denken de autoriteiten dat de Mexicaanse drugskartels erbij betrokken zijn. ‘Wij weten wie de eigenaar van het land is en we hebben een goed idee over een aantal mensen die ter plekke bivakkeerden’, aldus de politie.

Op Instagram laat de sheriff van Fresno County na al het geweld van zijn ondergeschikten nog een filmpje zien van de naar eigen zeggen ‘most sophisticated’ wietplantage die ze ooit gezien hebben. En daarmee sluiten wij dit trieste verhaal dan ook maar af (de planten zijn ondertussen op een geheime locatie begraven by the way):

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fresno County Sheriff’s Office (@fresnosheriff)

(advertenties)