(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We wippen even naar de overkant van de Noordzee, want daar deed de politie van Liverpool woensdag een opmerkelijke ontdekking. Een 54-jarige knakker uit Garston was blijkbaar zo dol op het kweken van wiet dat hij letterlijk zijn hele huis daarvoor had ingericht, tot aan de badkamer aan toe!

Woensdag ook bij de Britten gehaktdag

Hoewel de Britten vrolijk uit de EU zijn gestapt, betekent dat helaas niet dat ze al iets aan hun keiharde drugswetten hebben gedaan. Wat heet; nog steeds kan je in Groot-Britannië een maximale gevangenisstraf van liefst 14 jaar krijgen (plus een ‘ongelimiteerde geldboete) voor het kweken en/of dealen van wiet. Zelfs bezit van de zogeheten Class B Drug is nog steeds verboden op het eiland.

Geen wonder dat de Merseyside Police woensdag uitpakt met hun ‘succes’ bij de bust in het zuiden van de stad Liverpool, waar ze naar goed Nederlands voorbeeld een ‘actiedag’ hielden.

Down on the cannabis farm

De hoofdprijs was dus te halen bij de 54-jarige man, wiens huis de smerissen konden binnenvallen door gebruik te maken van een ‘Misuse of Drugs Act Warrant’. De knakker hield er een ‘cannabis farm’ (de leuke Britse benaming voor wietkwekerij) met 283 planten op na, verdeeld over liefst zes ruimtes. Fenomenaal hoogtepunt is toch wel de badkamer:

Eveneens naar goed Nederlands gebruik tapte de kweker ook illegaal stroom af, goed voor nog een extra juridische aanklacht. Het zal geen verbazing wekken dat de kerel nog vast zit nu. Op twee andere adressen in de buurt Speke werden wietplantages met 150 volwassen dames en 60 baby’s gevonden.

Politiegelul

Net als hier bij ons becommentarieert de politie deze toch ook weer niet extreme gevallen met ronkende woorden. In dit geval mag Policing Inspector Emma Haffenden de brave burgers de stuipen op het lijf jagen. Bijvoorbeeld met deze: ‘De productie van cannabis levert enorme risico’s op voor de ongelukkigen die er dichtbij wonen. Het kan ook gevaar opleveren voor brand en overstroming en gemeenschappen beschadigen door de banden met georganiseerde misdaad.’

Nadat men zichzelf als politie nog maar eens op de borst heeft geklopt vanwege het succes van de actiedag, komt er nog zo’n mooie war on drugs propaganda bullshit uit het politievrouwtje gerold en daarmee sluiten we snel af want we moeten kotsen:

‘We will continue to target those criminals who care more for the money they believe they can make than for the welfare of people around them’ – politie Liverpool

ps; neemt niet weg dat de foto van die badkuip met wietplanten natuurlijk legendarische trekjes heeft 😉
(advertenties)