(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Limburg maken ze ook dit jaar weer werk van het opsporen van wiet tussen de maisplanten, asperges of andere gewassen die hun akkers bevolken. Cannabis echter hoort daar niet bij volgens de boeren. En dit jaar wordt er intensief gezocht naar guerrillakwekers door middel van een heuse Groene Brigade. 

Je kunt er het voorjaarsklokje op gelijk zetten; ieder jaar rond deze tijd komt de Limburgse Land en Tuinbouw Bond ofwel LLTB met ronkende war on drugs propaganda in die oh zo belangrijke strijd tegen… ja, eigenlijk tegen ongewenste plantjes. Wietplantjes.

Anno 2021 betekent dit dat er een complete coalitie van wietplantenhaters wordt opgetuigd. Die bestaat naast de boerenbond zelf uit de Provincie Limburg en de Limburgse veiligheidsregio’s (zeg maar de politieregio’s). En extra speciaal geheim wapen deze keer: de Groene Brigade!

Wat is de Groene Brigade en waarom is die niet pro-wiet?

Nou hebben wij wel eens gehoord van de Rode Brigades, een linkse terreurorganisatie uit Italië die tientallen jaren geleden nog wel eens ergens een bom wilde laten afgaan of een rechtse premier ontvoerde en vermoordde. Maar de Groene Brigade, zijn dat soms heel fanatieke milieubeschermers die desnoods met geweld de natuur willen beschermen? Neen.

Wel is de Groene Brigade wéér een extra met belastingcentjes (dus door jou en mij) betaalde club die op jacht gaat naar wietplanten, dit keer dus lekker buiten in de natuur – vandaar wellicht dat ‘Groene’ in de naam. Op de website NieuweOogst lezen we er dit over: ‘De Groene Brigade wordt gevormd door enkele buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) en ziet toe op de kwaliteit en leefbaarheid van het Limburgse buitengebied. Stroperij en illegaliteit in het buitengebied vormen de aandachtspunten voor de brigade.’

Voor we verder gaan eerst even lachen met deze superkorte propagandafilm van de LLTB van enkele jaren geleden:

Drones in een nieuwe oorlogszomer

Je begrijpt dat argeloze, gelukkige wietplantjes niet tot de stroperij maar tot de ‘illegaliteit’ worden gerekend. En dus moeten ze met man en groene macht worden uitgeroeid. Dat gaat de Groene Brigade onder meer dagelijks doen met drones, aangezien die ‘vanaf nu mede worden ingezet voor het hennepbestrijdingsproject van de LLTB’, aldus NieuweOogst afgelopen zaterdag.

Welja een Groene Brigade met drones. Laten we snel het woord geven aan de geniale geest die hierachter zit ofwel de voorzitter van de Limburgse bange boeren beweging (ook LLTB mensen), ene Léon Faassen. Die orakelt dit over de nakende oorlogszomer: ‘De belangrijkste schakel bij het opsporen van hennep in het buitengebied vormen nog altijd de agrarisch ondernemers. Hennepteelt tussen de mais en asperges leidt elk jaar weer tot ergernis en schade. Als LLTB willen we deze criminele activiteit een halt toeroepen. Dat kan alleen met hulp van de agrarisch ondernemers.’

LEES OOKLimburgse boeren blijven maar klagen over ‘maïswiet’

Mais- en aspergesboeren kom er maar in!

En hoe kunnen boeren, tuinders en andere agrarische vakmensen die geen wietplantjes op hun land willen meedoen met de war on drugs in Limburg? ‘Ik roep dan ook alle LLTB-leden met mais en asperges op hun perceelsgegevens door te geven aan de LLTB en deze velden te markeren met een oranje baken’, aldus de LLTB-bobo.

We citeren NieuweOogst even om jullie precies uit te leggen waarom een oranje plastic benzineblik helpt tegen guerrillakwekers in de velden’ iets waarvoor de boeren en tuinders zich tot dinsdag 1 juni kunnen aanmelden. Ach weet je wat, laten we anders ff een screenshotje doen:

Haha, ze geloven er zelf ook echt in hè, daar tussen het bronsgroen eikenhout…

[openingsbeeld: Aha-Soft/Shutterstock]
(advertenties)