(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Boeren en tuinders hebben er schoon genoeg van. De huidige situatie is volstrekt onacceptabel.’ Was getekend Léon Faassen, de voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). En erkende wiethaters die ooit overwogen om zelf drones in te zetten tegen guerrillakwekers omdat de politie niet meer met de helikopter boven Limburg wilde vliegen…

Lekker kweken in de natuur

Buitenwiet tussen de maïs, het is zo oud als de weg naar Rome. Zeker in Limburg waar de boeren nu eenmaal graag percelen met maïs aanplanten, want das wel zo makkelijk en de varkens en koeien vreten het ook graag. Maar van wiet moeten de Limburgers dan weer niks weten.

Dat blijkt wel weer uit het ronkende nieuwsbericht dat de LLTB bij monde van voorzitter Léon Faassen op de boerenwebsite zette deze maandag: ‘Forse hennepvondst tussen maïs‘.

‘Professionele plantage’

Het gebeurde dit keer in Kessel in het noorden van de provincie. De boer – of ondernemer zoals de LLTB boeren en tuinders tegenwoordig pleegt te noemen – schrikt zich een petje en belt subiet de politie en dus die LLTB. ‘Dit is één van de meest professionele plantages die ik tot nu toe heb ontdekt’, tekent de bond op uit de mond van de ondernemer.

Welja, eens even kijken naar deze superprofessionele plantage dan, nietwaar? Dit is ‘m:

‘Criminalisering platteland’

De LLTB schat zo met het blote boerenoog ook alvast maar de waarde van de ‘tientallen wietplanten’ die ook nog eens oogstrijp waren, en komt met ‘een waarde van enkele tienduizenden euro’s’.

Maar met het sec melden van de feiten of waardeschattingen zijn we er uiteraard nog niet, want zoals gezegd zijn het bij de LLTB erkende wiethaters. We citeren hun voorzitter Léon Faassen maar weer eens, die niet verrassend roept dat de criminaliteit in het buitengebied van de regio veel meer aandacht moet krijgen van het kabinet.

Dat zo meteen, maar eerst nog maar een foto van de professionele wietplantage in Kessel – just for fun:

Faassen: ‘Bijna dagelijks lezen we de berichten van opgerolde hennepplantages, dumpings van drugsafval en de diefstal van landbouwvoertuigen, gps-systemen, diesel en sproeikoppen. Ik ben benieuwd met welk actieplan de minister van Justitie en Veiligheid komt om de criminalisering van het Limburgse platteland aan te pakken. Boeren en tuinders hebben er schoon genoeg van. De huidige situatie is volstrekt onacceptabel.’

Haha, eens kijken hoe snel die Limburgse boeren overschakelen op wiet in plaats van die maïs wanneer het onverhoopt legaal wordt…

(advertenties)