(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een week geleden stopte Dokter Groen vijf CBD Compassion zaden tussen twee laagjes vochtig papier om ze te laten ontkiemen. Helaas kwamen maar drie van de zaden uit, maar na een telefoontje kwam zadenbedrijf Dutch Passion gelukkig met een uitstekende oplossing.

Hallo beste cannabisvrienden, ik heb de afgelopen week vol verwachting gekeken hoe mijn CBD Compassion zaden uit hun schulpjes zouden kruipen. Ik had ze daarvoor in nat keukenpapier gestopt en verticaal in een gripzakje opgehangen aan de binnenkant van mijn RollingStoned LED G-Kit. Deze manier van ontkiemen werkt doorgaans perfect en heeft er tot nu toe voor gezorgd dat nagenoeg al mijn zaden altijd uitkwamen, alleen deze keer lieten twee van de vijf zaden het helaas afweten.

Prima service

Zaden zijn kleine levende organismen en dus kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er een uitvaller tussen zit. Ik heb al veel vaker zaden van Dutch Passion ontkiemd en het is me nog nooit overkomen dat er eentje niet is uitgekomen en dus heb ik even contact met ze opgenomen. Ik heb ze verteld hoe ik de zaden heb laten ontkiemen, en ze zijn het met me eens dat het een beetje te veel uitval is op vijf zaden en dat dat niet de bedoeling is.

Gelukkig heeft Dutch Passion een uitstekend beleid op dit gebied en sturen ze me nieuwe zaden op. Jouke van Dutch Passion: “Sommige zadenbedrijven garanderen 100% ontkiemsucces maar dat doen wij bewust niet, dat kan namelijk ook helemaal niet. Wat wij wel doen is een uitstekende service bieden wanneer er onverhoopt iets misgaat bij het ontkiemen. Wanneer klanten contact met ons opnemen en eventueel aan de hand van wat foto’s kunnen uitleggen wat er mis is gegaan, zorgen wij altijd voor een oplossing waar iedereen tevreden mee is”. In mijn geval betekent dat dus dat ik vijf nieuwe zaden toegestuurd krijg.

DSC00015

CBD Kush

Omdat ik de wiet puur voor mijn eigen gebruik kweek en ik wel van wat variatie houd, heb ik gevraagd of Dutch Passion mij in plaats van vijf nieuwe CBD Compassion zaden, deze keer ook hun CBD Kush konden sturen. Dat vonden ze goed, en is wat mij betreft een hele leuke afwisseling in mijn kleine kweekkast, ook voor mijn kweekverslagen hier. Als alles goed gaat staan er dus volgende week drie Compassion plantjes en een iets kleiner CBD Kush kleuterplantje in de RollingStoned G-Kit.

CBD Kush

CBD Kush eveneens onder LED, deze soort komt naast de Compassion in de RollingStoned LED G-Kit

CBD Kush is in tegenstelling tot Compassion door Dutch Passion ontwikkeld in samenwerking met de Spaanse CBD Crew. Het is een kruising tussen een zoete Kandy Kush en een CBD dominante soort en heeft net als Compassion een 1 op 1 verhouding tussen THC en CBD. De gehaltes aan THC en CBD zijn rond de 7%. Ik ben benieuwd naar het verschil tussen de twee soorten.

Ontkiemd

Na twee dagen in het gripzakje lieten de drie zaden die wel uitkwamen hun staartje zien en kon ik ze overzetten in potjes met aarde. Ik heb hiervoor gewoon een drietal potjes met lightmix gevuld. Met een prikkertje heb ik gaatjes in de aarde geprikt en toen de zaadjes met het worteltje naar beneden in de aarde gedaan en onder de LED lamp in de kast gezet. Om er zeker van te zijn dat de boel lekker vochtig bleef heb ik de potjes de eerste dagen nog in een kleine propagator laten staan. Daar zijn ze nu inmiddels uit.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien heb ik nu alleen de groeischakelaar op de LED lamp ingeschakeld. De bloeischakelaar stel ik pas in werking wanneer de lamp overgaat naar het 12-uurs lichtregime voor het bloeien. Maar dat is voorlopig nog niet het geval, eerst moeten de jonge plantjes groeien tot ze minstens een node of vijf hebben ontwikkeld.

Ik laat het hierbij voor deze week. Volgende week maandag meld ik mij met hopelijk een vierde plantje in de RollingStoned G-Kit. Wil je zelf ook onder LED kweken voor eigen gebruik, check dan zeker deze stijlvolle LED kweekkast, hij kost bij wijze van lezersaanbieding maar 499 euro en voor 399 euro heb je een versie met T-Neon verlichting.

Dr. Groen

(advertenties)