(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Soms lopen dingen niet helemaal zoals je wilt. Zoals deze week ook bij onze eigen Dokter Groen, die door omstandigheden een paar dagen niet voor zijn plant kon zorgen. Het gevolg: een iets te vroeg geoogste Wietplant. Ach, het toont in ieder geval aan dat wiet kweken ook niet helemáál vanzelf gaat…

Hallo wietgenieters,

Volgens planning zou ik jullie nu een verhaal vertellen over het spoelen van wietplanten aan de hand van een voorbeeld van mijn eigen wietplant. Helaas liep het even anders en is dit daarom het laatste artikel over mijn Ultimate plant. Hij hangt op dit moment namelijk ondersteboven in mijn kweekkast te drogen.

20150119_100453

De toppen hadden wat mij betreft beter nog een week of twee mogen aanzwellen…

Laat ik bij het begin beginnen, nadat ik vorig weekend mijn laatste verslag over de plant had geschreven, moest ik onverwacht een paar dagen weg. Uiteindelijk ben ik vrijdag pas weer teruggekomen en bleek dat helaas een paar dagen te laat voor mijn plant te zijn geweest. Haar bladeren waren geel, uitgedroogd, slap, en ik heb haar meteen moeten oogsten. Jammer, maar niet het einde van de wereld, de wiet had weliswaar iets langer kunnen staan, maar was op zich al wel oogstbaar.

20150119_114656

Een lekkere top van Dokter Groen

Voor ik wegging heb ik de plant bij wijze van spoeling gelukkig nog wel een grote waterbeurt gegeven met schoon afgezuurd water. Ik was er namelijk stiekem al een beetje bang voor dat ik wellicht niet op tijd terug zou kunnen zijn… Spoelen is belangrijk voor de smaak van de wiet. Door de wortels aan het einde van de cyclus alleen nog schoon water te geven, spoelen de laatste voedingsstoffen uit de kluit. De plant verbruikt nu haar eigen reserves zodat deze niet in de wiet achterblijven en er dus ook niet voor zorgen dat de wiet scherp en vies gaat smaken.

The Ultimate is een mooie soort om te oogsten. Ze produceert weinig blad en veel top waardoor het knippen heel snel gaat. Doordat het meeste blad bij mijn plant al was gaan hangen en vergeeld was, kon ik ze er met de hand gemakkelijk aftrekken, wat het oogsten helemaal gemakkelijk maakte.

Links de met wortels begroeide kleisensor die de kluit gedurende het grootste deel van de cyclus nat heeft gehouden en rechts de uitgedroogde kluit met aarde uit de smart pot

En toen..?

Wel, de RollingStoned G-Kit wordt op het moment nog bezet gehouden door de toppen van de Ultimate plant die er te drogen hangen. Dit zal een dag of tien duren, en natuurlijk zal ik daarna ook even melden hoeveel wiet de plant me droog heeft opgeleverd. Daarna ga ik uiteraard verder in de kweekkast, maar ik ga wel een paar dingen anders doen.

Achteraf gezien had ik deze wietplant namelijk wat te vroeg in de bloei gezet. Hierdoor heeft ze niet zoveel wiet opgeleverd als ze had kunnen doen, afgezien van mijn afwezigheid. Wanneer ik haar wat langer had laten groeien, had ze de kast beter gevuld. Daarom heb ik besloten dat ik voor de volgende ronde vier of vijf planten in de kast ga zetten in plaats van een. Het zal dan wel een drukke bedoening in de kast worden, maar dat is precies wat we willen. Ook komt er wellicht een LED-lamp in de kast, maar daar zal ik later meer over vertellen. Tot volgende keer!

Dokter Groen

(advertenties)