(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het pronkstuk van het huis van Dokter Groen is een prachtige kweekkast voor 1 plant. Erin staat een Ultimate wietplant die inmiddels al zo’n zes weken bloeit. In de laatste update van de dokter zagen we de eerste kristallen ontstaan, maar dat was alweer twee weken geleden…

Hallo cannabisliefhebbers, ik wens jullie een lekker stoned en gezond 2015 met veel wiet toe! En dat laatste, daar kun je natuurlijk gewoon zelf voor zorgen. Je hebt er eigenlijk geeneens groene vingers voor nodig want een wietplant groeit bijna helemaal vanzelf. Het is echt waar heel gemakkelijk, wanneer je een wietplant in een mooie grote pot met aarde zet en een beetje licht en water geeft, kun je binnen de kortste keren van je eigen gekweekte wiet genieten. En daar kan geen coffeeshopwietje tegenop!

GKIT2

In mijn RollingStoned G-Kit, kweekkast voor 1 plant is de bloei de afgelopen twee weken ook flink doorgegaan. Ik zie nog geen tekens van herfst, ook al staat de plant nu al zo’n zes weken op een 12/12 lichtregime. Volgens de planning zou de plant nog zo’n twee weken moeten doorbloeien voor het tijd wordt om te oogsten. Persoonlijk denk ik dat het nog wel iets langer zal duren, we zullen zien.

20150105_113702

De Ultimate in mijn kweekkast

De afgelopen weken heb ik eerlijk gezegd weinig aan plant verzorging gedaan, vandaar ook dat ik zeg dat kweken bijna helemaal vanzelf gaat. Geef je plant een mooie grote pot met aarde en af en toe wat water en de natuur doet de rest. Natuurlijk geef ik de plant niet alleen maar water maar ook wat bloeivoeding. Ik maak voedingswater aan met wat  ATA TERRA MAX van Atami en om de toppen flink te doen zwellen voeg ik er ook wat Bloombastic aan toe. Ik houd hierbij een EC-waarde aan van 1,7.

Oogsttijd?

Ik denk dat het nog een week of drie duurt voor ik de Ultimate wietplant kan oogsten. Maar dat zien we gaandeweg natuurlijk vanzelf. Om het moment van oogsten te bepalen kijk ik voornamelijk naar de toppen. Ik heb geen microscoop om de kleur van de bekijken en dus ga ik af op de bloeihaartjes in de toppen. Wanneer daar zo’n 80% van zijn ingedroogd is het moment van oogsten voor mij bereikt, maar je kunt ook eerder oogsten, het is een kwestie van voorkeur eigenlijk. Bij 40% ingedroogde haartjes is de wiet oogstbaar. Oogst je nu, dan is het effect actief en is de potentie van je wiet nog niet optimaal. Bij 50 tot 70% is de wiet het sterkst, en bij 80% is je wiet het meest verdovend, dit komt omdat een deel van de THC in de wiet is omgezet in het meer ontspannende CBN.

Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertenties)