(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met veel trots liet Dokter Groen vorige week de eerste bloei van zijn Ultimate plant zien. Het ging toen nog om een paar enkele bloeihaartjes maar die zijn inmiddels uitgegroeid tot echte topjes. Het is geweldig om te zien hoe een wietplant in slechts één week tijd kan veranderen. Vanuit de RollingStoned G-Kit een verrassend betoog voor het beginnen van een binnenvolkstuintje. En een verse update uiteraard.

Begin een binnenvolkstuintje

Hallo cannabisliefhebbers! Gisteren zat ik zoals wel vaker te kijken naar het nieuws waarin werd verteld dat er een groot tekort is aan …volkstuintjes. In de loop der jaren is steeds meer grond bebouwd waar vroeger ruimte was voor volkstuintjes. En dat terwijl tegelijkertijd de vraag naar volkstuintjes is toegenomen. Als wietkweker snap ik dat.

De vraag naar volkstuintjes is toegenomen. Als wietkweker snap ik dat

Mensen willen graag hun eigen onbespoten groenten en fruit telen, en dat ruilen met elkaar. Ze willen weten wat ze eten en ook gewoon met hun vingers in de grond zitten. Het kweken van je eigen planten geeft een enorme kick! En zo zijn er in de grote steden nu jarenlange wachttijden voor volkstuintjes. Ik zou tegen al deze mensen willen zeggen: niet langer wachten op een volkstuin, maar gewoon je eigen binnenvolkstuintje beginnen. Luister maar naar deze dokter, een binnenvolkstuin werkt therapeutisch en beter dan welke pillenkuur dan ook!

RollingStoned G-Kit

Ik dwaal wat af, laat ik jullie meenemen naar mijn eigen binnenvolkstuintje. De RollingStoned G-Kit waar op dit moment één Ultimate wietplant staat te bloeien. Het is op dit moment de tweede week van de zichtbare bloei. Vorige week zagen we een paar enkele bloeiharen. Deze zijn deze week uitgegroeid tot de eerste echte topjes.

De eerste topjes aan The Ultimate wietplant

De oplettende lezer ziet ook dat ik het plastic dat steeds op de aarde heeft gelegen heb weggehaald. De plant werpt nu een aardige schaduw op de aarde, maar de hoofdreden was simpelweg dat het plastic mij in de weg zat. Nu ik het plastic heb weggehaald kan ik veel beter water geven.

Ik geef nu ook steeds een bloeivoeding mee. ATA TERRA MAX om precies te zijn. Vanmorgen heb ik voedingswater met een EC-waarde van 1.4 gegeven. Vanaf volgende week zal ik daar ook een beetje Bloombastic aan toevoegen voor een extra duw richting een vette bloeifase. Maar voor nu dus slechts een bloeivoeding met EC-waarde 1.4.

LED-lamp in de G-Kit?

Ik ben op het moment ook bezig met het testen van een speciale LED-lamp. Het is een LED-lamp van 144 Watt (48 3-Watt diodes) met een krachtig 11 bands spectrum. De lamp heeft een aparte bloei- en groei-instelling, waardoor je met name in de groeifase een hoop elektriciteit zou kunnen besparen. Als deze lamp goed presteert komt hij wellicht wel beschikbaar in de RollingStoned G-Kit, wie weet? Hier zijn wat eerste plaatjes.

Teenage Mutant Ninja Wietplant

Het heeft verder niets met de LED-lamp te maken, maar een van de plantjes die in onder het LED-licht heb laten ontkiemen is een mutant. In plaats van een set blaadjes met drie vingers per blad, besloot deze plant om slechts 1 blad met vier vingers te maken. Een soort klavertje vier blad, ik heb zoiets nog niet eerder gezien. De plant heeft zichzelf hiermee als het ware getopt, ik ben benieuwd of ze nog meer verrassingen voor me in petto heeft.

Een zelf-toppende klavertje vier wietplant. Zou ze me geluk brengen?

En daarmee besluit ik deze update vanuit mijn RollingStoned G-Kit (en mijn kleine Lodge-90 kweektentje) binnenvolkstuintje. Tot volgende week!

Dokter Groen

 

(advertenties)