(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dokter Groen is terug in de cannabiskast. En dat betekent niet dat hij nu voortaan stiekem gaat kweken maar wel dat de groene dokter weer met de RollingStoned G-Kit aan de gang gaat. De nieuwste versie van de stijlvolle compacte kast met LED kweeklamp welteverstaan. 

Cannabisvrienden!

In mijn woonkamer staat de allernieuwste RollingStoned G-Kit met LED kweeklamp, ik heb vier 11-liter potten met schotels bij het tuincentrum gekocht en ook de zaden die hopelijk zullen uitgroeien tot vijf mooie planten waar ik me de komende weken mee bezig zal houden zijn binnen, tijd om te kweken!

De plannen

Hoe het deze ronde allemaal weer zal verlopen weet je natuurlijk nooit maar ik heb de planning wel in mijn hoofd zitten. Ik heb deze keer ruimte gemaakt voor vier planten in de RollingStoned G-Kit, dat wil zeggen; de ruimte was er al, ik heb vier vierkante 11-literpotten met bijbehorende schotels gehaald bij het tuincentrum. De compacte RollingStoned kweekkast is 60 x 60 centimeter en daar passen de vier potten perfect in. Ik ga deze ronde dus niet 1 maar 4 planten kweken.

De nieuwe kweeksituatie van Dokter Groen, de 4 11-liter potten passen perfect in de compacte G-Kit

Gaandeweg zal ik jullie ook over de voeding en de aarde vertellen maar zover is het nog niet. Wat ik wel de moeite waard vind om vast even te vermelden is dat ik deze ronde met de nieuwste LED versie van de RollingStoned G-Kit ga kweken. In deze nieuwe uitvoering van de stijlvolle kleine kweekkast zit een 144 Watt kweeklamp van Horticoled. Deze lamp wordt minder warm als de T-Neon uitvoering en heeft voor de koeling een ingebouwde ventilator die warme lucht omhoog blaast. Omdat de RollingStoned G-Kit een compact formaat heeft hoop ik dat deze fan, samen met de inblaas voor genoeg luchtcirculatie in de kast zorgt, dat is tenminste wel de bedoeling. Ik kan mijn ventilator deze keer dus lekker uit de kast laten. Aan de slag!

Ontkiemen

Ook deze keer start ik mijn kweekronde met het ontkiemen van zaden. Ik vind dat een gemakkelijke manier, het geeft mij heel veel keuze in wietsoorten en ik haal er geen ongedierte mee in huis zoals met stekken wel vaak het geval is. Bovendien zou ik eerlijk gezegd niemand weten die mij stekken van CBD ComPassion kan leveren. Want dat is de wietsoort die ik deze keer ga kweken.

ComPassion is een Sativa-dominante wietsoort van Dutch Passion. De soort heeft een hoog gehalte aan cannabidiol (CBD), en is ontstaan uit een kruising tussen een Nepalese soort en een onbenoemde Sativa. De verhouding van CBD ten opzichte van THC is 1:1 en ligt als het goed is rond de 7 tot 8 procent. De planten worden als het goed is gemiddeld hoog maar aangezien ze aardig wat sativa invloed heeft denk ik dat ik er niet aan ontkom om haar te toppen en of te fimmen. Ik ben zeer benieuwd wat deze ComPassion gaat doen, het is mijn eerste CBD soort ooit!

Ontkiemen doe ik als volgt en ook gewoon in de RollingStoned kweekkast. Ik heb een stuk keukenpapier genomen en dat gevouwen tot ik een mooi passend formaat overhield. Met een plantenspuit met gewoon kraanwater spuit ik het keukenpapier lekker nat en leg de zaden met de puntige kant naar beneden op een helft van het papier.

Vervolgens vouw ik het natte papier dubbel zodat de zaden tussen twee laagjes nat papier zitten. Het natte dubbelgevouwen papier gaat in een gripzakje en dat hang ik verticaal op aan de binnenkant van de RollingStoned G-Kit. Op deze manier groeit het worteltje mooi recht naar beneden en blijft het papier mooi nat, maar niet te nat. De zwaartekracht zorgt er namelijk voor dat het teveel aan water zich onder in het gripzakje verzamelt. Het is een heel gemakkelijke manier van ontkiemen die ik heb geleerd van Serious Seeds.

Nu is het een kwestie van een dag of twee wachten tot de zaden zijn uitgekomen zodat ik ze kan overzetten in een klein potje met aarde. Maar dat zullen jullie volgende week zien, tot dan!

Dr. Groen

(advertenties)