(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Spanje wordt de laatste jaren wel het ‘Nieuwe Nederland’ genoemd en dat is niet omdat er ineens zoveel regen valt. En nu blijkt dat ze zelfs onze unieke uitvinding van de coffeeshop overnemen. In de plaats San Pedro Alcantara rolde de nationale politie deze week een heuse ‘coffee shop’ op. Het bijzondere is dat hier peperdure superjoints werden verkocht, voor het schamele bedrag van duizend euro!

Operatie Trompet

Zoals te doen gebruikelijk geeft de politie in Spanje altijd een leuke naam aan hun acties. In dit geval kreeg de bust van de ‘coffee shop’ de geweldige naam “operación ‘Trompeta” mee, echt waar. Wat een trompet met wiet te maken heeft zal wel eeuwig een raadsel blijven, of ze moeten de superjoints die er werden verkocht willen eren met luid trompetgeschal.

En dat mag eigenlijk ook wel, want wie betaalt er nu weer duizend euro voor één joint? Het waren weliswaar flinke pure jongens – op de weckpot staat dat er 48 gram wiet in zit – die zo te zien ook in de kief gedoopt waren en wellicht van binnen opgefleurd werden met wat concentraat, maar dan nog… Voor duizend euro kan je ook een stuk of tweehonderd gewone voorgedraaide toeters kopen en het lijkt ons sterk dat je daar niet langer high van wordt dan van 1 1k joint.

Hij past geeneens in de weckpot die THC-toeter van 1k euro

 

Drukte van belang in Spaanse coffee shop

Goed, die superdure extra gepimpte joints zijn nu dus in handen van  la Policía Nacional, die in actie kwam omdat er bij hun informatie was binnengekomen dat er sprake was van ‘een stijging van de consumptie van narcotica in de directe nabijheid van een “coffee shop” in het centrum van San Pedro Alcantara’.

Aldus de Spaanse krant La Nocion, die ook onder de indruk is van de megadure joints gezien hun nieuwskop ‘La Policía Nacional desmantela en San Pedro Alcántara un ‘coffee shop’ donde distribuían porros de tamaño XL a mil euros‘.

Nadat de agenten met eigen ogen hadden gezien dat de ene na de andere persoon het pand binnenging om er slechts minuten later weer tevreden uit te komen, werd de tent van staatswege maar eens overvallen.

Politie plukt coffee shop radicaal kaal

De oogst van de bust viel niet tegen. In totaal telde de beste teller van de politie uiteindelijk 397 kant-en-klare cannabis joints, waaronder dus enkele in de prijscategorie WAANZINNIG. Daarnaast pikte de politie ook nog even 2.160 gram wiet en 663 gram hasj mee, en voor het gemak ook maar even de kas met 372 euro contant geld (geen superjoint verkocht dus die dag 😉

Wie daarvoor wellicht strafrechtelijk gaan boeten? De politie arresteerde een 33-jarige man en een 39-jarige vrouw, op beschuldiging van ‘verantwoordelijkheid in een drugssmokkel aanklacht’.

(advertenties)