(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De onderbroek is van oudsher een populaire plek om verboden dingen in te (ver)stoppen. Zoals hasj bijvoorbeeld. Op zich geen slechte stashplek, maar dan moet je je als drager van de gevulde onderbroek natuurlijk wel een beetje gedragen. Nou, dat deed deze Belg dus niet en dan liefst drie keer…

Ik probeer het anders gewoon nog een keer, oké?

Driemaal is scheepsrecht betekent meestal: ‘als iets twee keer niet gelukt is, lukt het de derde keer vast wel’. Je kunt het ook gebruiken als je iets voor de derde keer probeert, dus min of meer als ‘ik probeer het nog één keer’. Aldus de deskundigen bij Onze Taal.

Maar die vlieger gaat niet op (om maar eens in de gezegden te blijven) voor een 28-jarige kerel uit het Belgische Roeselare. Of die plaatsnaam iets met onze geliefde ‘roes’ van doen heeft blijft gissen, feit is dat deze T.A. zich deze week in de rechtbank van Kortrijk moest verantwoorden voor het tot drie keer toe betrapt worden op hasj in de onderbroek. Hoe krijg je het voor elkaar, inderdaad.

Onderbroek met hasj nummer 1 en 2

Nou, dat heeft veel zo niet alles te maken met het gedrag van de onderbroekendrager zelf ofwel T.A. Op 10 januari 2020 viel het nog wel mee met dat eigen schuld dikke (onderbroeken)bult. Pure pech misschien wel dat onze hoofdpersoon toen tegen een politiepatrouille in Oostende opliep, om aldaar van 5,14 gram cannabis te worden bevrijd door de flikken toen die ’s mans onderbroek nader bestudeerden – wat een vak toch ook, hè?

Koud twee maanden later, corona was inmiddels onder ons maar dat geheel terzijde, vloog onze hasjliefhebber met onderbroekenfetish opnieuw uit de bocht in Roeselare maar nu geheel door eigen schuld. De krant Het Laatste Nieuws weet namelijk dat ie met gevulde – 15,2 gram hasj – onderbroek en al in de cel belandde ‘na weerspannigheid tegen de politie’.

Onderbroek met hasj nummer 3

Je zou denken dat T.A. na twee faliekant mislukte experimenten met hasj in de onderbroek zijn lesje geleerd heeft, onder het motto een ezel stoot zich geen… eh, twee drie keer aan dezelfde steen. Maar nee hoor, toen onze Belg werd overgebracht naar de gevangenis in Ieper ‘vielen nog tal van brokjes hasj uit zijn onderbroek’, schrijft HLN in bloemrijke woorden over experiment nummertje drie.

Dit keer had onze held blijkbaar een maatje XL aangetrokken van onder, want er viel in totaal 60 gram hasj uit de onderbroek. Al met al genoeg gedoe volgens de openbaar aanklager om tegen T.A. wegens ‘herhaaldelijke drugsbezit’ 4 maanden gevangenisstraf plus een boete van 400 euro te eisen.

Of de rechter in Kortrijk hier ook mee kan leven, horen we dan weer op 29 juni aanstaande. Voor de arme T.A. hebben we nog wel een tip voor de toekomst: ga nog even iets verder dan je onderbroek en wel naar die befaamde (verstop)plek waar de zon zogezegd nooit schijnt…

[beeld: Aleynikov Pavel/Shutterstock]
(advertentie)