(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zondagavond werden in Los Angeles de belangrijkste filmprijzen van het jaar bekendgemaakt: de Oscars. Wie er gewonnen heeft is niet zo belangrijk, ons gaat het om de definitieve mainstream doorbraak van cannabis. Want in de zogeheten swag bags zaten dit jaar liefst 5 wietproducten!

 

De swag bag

De swag bag, wat is dat nu weer? Welnu, dat is een rijkelijk gevuld pretpakket dat marketingbureau Distinctive Assets al 16 jaar jaar lang opstuurt naar alle genomineerden in de acteurscategorieën van de Oscars. Dat betekent dat 25 Hollywood sterren dit jaar een goodie bag kregen met onder meer vijf verschillende cannabis producten erin, een unicum. En het is weer eens iets anders dan een volledig verzorgde safari in Tanzania, zeg nou zelf! Die safaris zat trouwens ook in ‘de tas’ dit jaar, waarvan de totale waarde liefst 100.000 dollar bedraagt.

Pretpakket met inhoud

Maar Oscars en safari’s interesseren ons niet, het gaat allemaal om de wiet. Nou is het helaas nog net een stapje te ver – klaarblijkelijk – om THC in het pretpakket voor de A-listers in Los Angeles te stoppen. Het gaat dus om CBD en cosmetica en dergelijke.

Alhoewel er één bedrijf uit Colorado is, dat acteurs als Glenn Close, Rami Malek, Lady Gaga en Bradley Cooper wel de mogelijkheid biedt tot een legal high. Alle lof dus voor Coda Signature, dat edibles, topicals en concentraten maakt en bij de chocolaatjes en handbeschilderde truffels voor de acteurs (zonder THC erin, want het bedrijf is nog niet actief in de staat Californië) een extraatje stopte.

“De genomineerden krijgen allemaal een unieke code”, vertelt de marketingbobo van Coda Signature. “Daarmee kunnen ze hun eigen, persoonlijke THC-infused productenpakket uitzoeken dat ze dan persoonlijk thuisbezorgd krijgen wanneer we onze winkels dit voorjaar in Californië gaan uitrollen. Het is een dubbele overwinning voor hen eigenlijk”, grapt Marji Chimes.

Cannabis is hot in Hollywood

Volgens marketingbureau Distinctive Assets regende het dit jaar aanvragen van cannabisbedrijven om iets in de felbegeerde swag bag te mogen doneren. Heeft natuurlijk ook alles te maken met het feit dat recreatieve wiet in Californië sinds een dik jaar legaal is.

Behalve de chocolade uit Colorado troffen de 25 genomineerde acteurs o.a. ook cosmetica- en beautyproducten aan, zoals deze dure mooimaakshit – een facial oil en een moisturizer – van het toepasselijk HIGH geheten merk:

En uiteraard was Canada present op het luxefeestje in LA, en wel dankzij Nannette de Gaspé. Eveneens actief in de wereld van de mooimakerij en zij stuurden de Oscar-genomineerden een exclusieve Bain Noir cannabis sativa bath soak treatment. Ziet er zo uit trouwens en kost maar 220 euro:

Chillen op de afterparty

Tja, wie het breed heeft kan het breed laten hangen, nietwaar? Overigens mag je – legalisering of niet – nog steeds niet zomaar overal je cannabis gebruiken in de States. Maar ook daaraan is gedacht dit jaar bij de Oscars en de goodie bag van $100.000,=

Beroemdheden die graag een joint, blunt of vapepen willen ‘token’ konden gebruikmaken van het VIP jaarlidmaatschap van Mota, dat ook in de swag bag zat.

Mota is de eerste ‘cannabisvriendelijke social club’ van Los Angeles, gelegen in het centrum van de miljoenenstad. Met uiteraard een members-only lounge, waar de vermoeide Hollywood sterren zich behalve aan hun gratis goodies tegoed kunnen doen aan een spa, restaurant en nog wat meer van die dingetjes voor de happy few…

[openingsfoto: Hayk_Shalunts/Shutterstock]
(advertenties)