(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Heb je het ook gehad met de verplichte diners bij je (schoon)ouders tijdens de feestdagen? Neem ze dit jaar dan mee naar Green House Kitchen. Dat is namelijk ’s lands eerste restaurant waar je heerlijk high kunt worden tijdens het eten. Op uitnodiging van Vaposhop en Azarius namen wij de proef op de som: dampend dineren in Amsterdam!

Iedere cannabisliefhebber weet dat blowen en eten geweldig goed samengaan, dus het idee van een restaurant waar je ook kunt blowen is helemaal niet gek en zal waarschijnlijk wel snel navolging vinden. Maar wacht nog even met het aanleggen van een voorraadje joints want in Green House Kitchen mag je je wiet niet roken, er wordt alleen verdampt. Daarvoor stelde Vaposhop een aantal geweldige verdampers beschikbaar, iedere tafel in Green House Kitchen is voorzien van ofwel een gloednieuwe VapeXhale Cloud EVO ofwel een VapirRise 2.0 Ultimate.

_DSC1509

Celester Roskam legt uit wat de Dine & Vape ervaring inhoudt

Vape & Dine

Om Nederland kennis te laten maken met het concept, organiseerden Green House Kitchen, Vaposhop en Azarius gezamenlijk een heerlijk diner voor een aantal bekenden uit de cannabisbranche, RollingStoned was uiteraard van de partij. Na een korte kennismaking is het tijd om aan tafel te gaan. Celester Roskam, eigenaresse van het establishment legt uit wat we gaan eten en vapen en vertelt dat haar koks de hele week stoned hebben rondgelopen om de perfecte wietsoort bij ieder gerecht te vinden.

12191502_873829499397055_2485551337495671475_n

Elke menugang is voorzien van een grondig uitgetest wietadvies. Foto: Mauro Picavet, Stoned Society

Gelijk een vinoloog moesten de gastronomen natuurlijk flink proeven om erachter te komen wat werkt. Zodoende stond er een uitgebreide selectie connaisseurswiet en de nodige verse kruiden op tafel, en had iedere gang zijn eigen wiet of kruid. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pure Kush bij een verfijnde soep van knolselderij? Of wilde zalm met een smakelijke Super Lemon Haze? Chocolate fudge met Lavender Kush? Het is een orgasme voor je smaakpapillen en de wiet maakt het diner – dat op zich al geweldig smaakt – nog eens zoveel lekkerder!

Neem vooral je (schoon)ouders mee

Aan de buitenkant is aan het restaurant eigenlijk niet te zien dat er gedampt mag worden. Green House Kitchen heeft daar geen grote uithangborden voor opgehangen. Ook is het restaurant niet als een coffeeshop ingericht, maar als een stijlvol restaurant waardoor je er gemakkelijk met je (shoon)ouders naartoe kan. Het is eigenlijk de meest laagdrempelige manier om iemand met verantwoordelijk cannabisgebruik te laten kennismaken. Af en toe komen er dan ook nietsvermoedende gasten binnen om te eten. Celester of haar collega’s leggen het concept dan meteen aan deze mensen uit zodat ze weten waar die apparaten op tafel toch voor zijn… De meesten vinden het geen probleem dat er gedampt wordt en dampen voor de gezelligheid wat kruiden mee. Het is een tenslotte ook gewoon aromatherapie dit.

Wanneer je zelf ook dampend in Green House Kitchen wil dineren, dan zul je wel zelf cannabis mee moeten nemen. Er wordt in het restaurant namelijk geen wiet verkocht, maar een snelle wandeling naar de naastgelegen Green House coffeeshop lost dat probleem natuurlijk heel gemakkelijk op. Green House Kitchen ligt op 5 minuten loopafstand van Centraal Station in de Amsterdamse Haarlemmerstraat op nummer 62. Bel naar 020 723 2269 om te reserveren.

(advertenties)