(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij had net zo’n leuke primeur met Amerika’s allereerste hennep-bar. Een kleine winkel in New York waar je terecht kon voor heerlijke hennepversnaperingen zoals hennepchocolaatjes en gebakjes met hennepzaden erin. Lev Kelman opende trots zijn deuren voor het New Yorkse publiek, maar moest na nog geen maand alweer op slot vanwege …een gootsteen?

Jawel mensen bureaucratie is niet alleen weggelegd voor Nederlandse ambtenaren, in New York kunnen ze er ook wat van. De nieuwbakken hennep-bar moest namelijk niet dicht vanwege een onacceptabel THC percentage in de hennepchocolaatjes of omdat Kelman stiekem ook wat wiettoppen in zijn gebakjes verwerkte, maar vanwege een gootsteen nota bene.

De gootsteen voldeed niet helemaal aan alle eisen

HB1

De hennep-bar in beter tijden (vorige maand)

Eigenlijk ging het vooral om het ontbreken van een gootsteen, of liever gezegd; de gootsteen voldeed niet helemaal aan alle eisen. En dat terwijl Kelman net 100 dollar had uitgegeven aan een zogenaamde voor-vergunning voor zijn zaak, die hij ook al in de pocket had. Volgens de inspecteur die de zaak uiteindelijk sloot, is het voor eetgelegenheden vereist om een aparte gootsteen te hebben voor personeelsleden om hun handen te kunnen wassen en een om de afwas in te doen. De hennepwinkel had trouwens ook twee gootstenen maar – en nu wordt het verhaal wel heel sneu – moest toch dicht omdat de gootsteen voor de afwas niet goed genoeg was. Volgens de regelneukers moest de gootsteen namelijk drie compartimenten hebben met alle drie een aparte afvoer.

Omdat er in het kleine establishment geen plek was voor zo’n gootsteen kon de eigenaar van de kersverse hennep-bar dat niet verzorgen, kreeg hij een boete van 800 dollar en ging Amerika’s eerste hennep-bar letterlijk down the drain. Plannen om de winkel te verhuizen heeft Kelman niet, maar gelukkig zijn zijn heerlijke hennephapjes nog online, en in verschillende andere New Yorkse eetgelegenheden te krijgen.

 

(advertentie)