(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als er één klassieke hybride is dan is het wel Skunk. Als een van de eerste, speciaal op de binnenteelt gerichte veredelde wietsoorten kwam Skunk in de jaren ’70 in Nederland terecht. De potentie en de indringende geur maakten de wietsoort op slag beroemd. En nog steeds staat Skunk synoniem voor supersterke wiet.

Wie zegt dat de wiet van vroeger minder sterk was dan de wiet van tegenwoordig, heeft vroeger waarschijnlijk nooit een goede Skunk gerookt. Skunk is namelijk een van de eerste commerciële wietsoorten, veredeld om zoveel mogelijk en zo sterk mogelijke wiet op te leveren. Voor de opkomst van Skunk werd de meeste wiet namelijk uit het buitenland geïmporteerd. Wietsoorten als Thai en Colombian die niet erg potent waren en veel zaden bevatte.

Skunk legde de basis voor wat later de sterke Nederwiet genoemd zou worden. Het was ook de eerste echte commerciële hybride wietsoort. Toen ook het binnen kweken hier populair werd, zorgde Skunk voor wiet die sterker was dan wat men ooit had gerookt. Dikke plakkerige toppen zonder zaad en met een ongekend sterke geur.

Sinds de jaren ’80 drukt Skunk haar stempel op de cannabisscene. Sensi Seeds was een van de eerste zadenbanken die met de genetica aan de slag ging en heeft vandaag de dag ook nog steeds een van de grootste Skunk-collecties ter wereld. Naast Skunk #1 kwam er Super Skunk, Early Skunk, Sensi Skunk, White Skunk en nog meer. Logisch ook want Skunk #1 was en is nog steeds een van de krachtigste stabiele hybrides die er zijn.

Skunk #1 Gefeminiseerd is zoals de naam al aangeeft een gefeminiseerde versie van die eerste Skunk. Een handige en gemakkelijk te kweken wietsoort die haar naam eer aandoet met een ongelooflijk sterke geur en smaak. Ze heeft haar populariteit trouwens niet alleen aan haar sterke geur te danken, maar ook aan haar stabiele prestaties. Skunk #1 geldt als de maatstaaf voor betrouwbare resultaten.

Skunk #1 is een indica dominante hybride. Ze groeit en bloeit als een indica, maar produceert dankzij haar sativa invloed grotere planten en zwaardere oogsten dan pure indica’s zouden doen. Ook zorgt het sativa-randje dat Skunk #1 je niet alleen maar stoned en loom, maar ook verkwikkend high tegelijk maakt. Skunk #1 planten hebben mooie korte internodes, bloeien snel en maken dikke ronde toppen aan. Kortom: een kampioen van een wietsoort die vandaag de dag nog steeds moeiteloos de strijd met haar concurrenten aangaat.

  • Soort: indica dominante (65% indica) hybride
  • Genotype: Skunk #1
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 45 tot 50 dagen
  • Geur: aards, zoet en indringend
  • Smaak: zoet, kruidig, citrus, aards, harsig
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds

 

(advertentie)