(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Northern Lights #5 x Haze is een heerlijke hybride van twee totaal verschillende wietsoorten. En iedereen weet dat een F1 hybride over extra veel groeikracht beschikt, des te meer wanneer de ouders elkaars absolute tegenpolen zijn. Zo ook in dit geval, want deze Bud Babe staat zelfs trots te pronken tussen Sensi Seeds’ allerbeste opbrengers.

Dat deze kruising zulke geweldige oogsten aflevert, zou je eigenlijk niet verwachten voor een plant die toch voor 70% sativa dominant is. Toch doet deze bijzonder geslaagde kruising dat, al is ze daarmee nog geen commerciële soort want ze is met een bloeifase van gemiddeld 70 dagen (10 weken) – ongetwijfeld komt dit ook door haar aanzienlijke sativa invloed – geen extreme snelbloeier.

NorthernLights#5xHaze1Wat de samensmelting tussen Northern Lights en Haze wel is, is vooral een perfecte balans tussen een verfijnde sativa en een uitbundig toppen producerende indica. De kruising werd door Sensi simpelweg Northern Lights #5 x Haze genoemd, en dat is misschien wel iets te simpel voor deze diva. Ze heeft de neiging om een ideale eerste indruk op kwekers te maken. Dit doet ze door haar sierlijke sativa voorkomen die ze tijdens de groeifase trots etaleert. Ze bewaart haar grande finale tot het laatst, en haar dikke compacte indicatoppen zijn dan ook zo’n beetje het enige wat deze plant van haar indica kant laat zien.

Omdat deze Bud Babe met haar sativagenen een behoorlijke hoogte kan bereiken, kun je haar het beste snel of zelfs direct na het ontkiemen al aan haar bloeifase laten beginnen. Zo haal je ook weer een paar weken van de cyclus in, waardoor je de totale kweektijd ongeveer gelijk houdt aan die van de doorgaans korter bloeiende indica’s. De plant hoogte zal dan alsnog ongeveer 1 meter worden. Toppen zijn vrij rond omdat ze in iedere richting aanzwellen, maar kunnen samen een complete tak bedekken.

Na de gulle oogst geeft de soort je een psychedelische en zeer sterke haze-high die lang aanhoudt. Wanneer je er een mooie Northern Lights #5 x Haze moederplant op nahoudt ben je keer op keer verzekerd van geweldige oogsten. Op Seedfinder krijgt deze soort een gebruikersscore van 8,6! Een geweldige kruising, alleen die naam…

  • Soort: sativa dominante (70%) F1 hybride
  • Genotype: Northern Lights #5 x Haze
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Oogst: zeer groot, XXL
  • Effect: krachtige haze-high die lang aanhoudt
  • Smaak: exotische haze-smaak, zoet
  • Bloeitijd: 65 tot 75 dagen
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertenties)