(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Goed, we weten allemaal dat je in de gevangenis makkelijker aan drugs komt – cannabis inbegrepen – dan in pak ‘m beet een dorpje. Maar wanneer je als gevangene brutaalweg een wietplant gaat kweken in je cel ben je pas echt goed bezig!

Volgens ons is het ook nog eens een wereldprimeur, want hoewel de matrassen, toiletpotten en werkplaatsen in talloze gevangenissen vol zitten met wiet, hasj, coke en pillen hebben wij nog nooit gehoord van wiet kweken binnen de gevangenismuren!

Drugshandel

Die Duitsers toch ook; gevoel voor humor blijft lastig maar ballen hebben ze wel ;-)

Je kan zeggen van die Duitsers wat je wil maar sommigen hebben wel ballen!

De onmetelijke eer voor het doorbreken van dit onderhand toch wel allerlaatste wiettaboe gaat naar een 39-jarige Duitser. Jawel, het is even niet anders. Deze knakker – het zal niet verbazen dat hij voor 2,5 jaar achter de tralies zit wegens ‘drugshandel’ – presteerde het om in zijn cel in de gevangenis van Görlitz doodleuk een wietplantje te kweken in de vensterbank. “Het ongeveer tien centimeter hoge plantje trok bij een cellencontrole op 12 augustus de aandacht van een cipier”, melden de Duitse media gortdroog.

Legal highs werkten funest

Het zaadje voor de binnen de gevangenissen toch uiterst zeldzame plant had de lefgozer naar eigen zeggen gekregen van een mede-gevangene die op verlof was geweest. Bij de controle van zijn cel kwam ook nog eens 0,2 gram wiet tevoorschijn, net als wat zelfgestookte alcohol en een mobiele telefoon.

Als reden voor zijn wietconsumptie en mislukte teelt gaf de gevangene op dat hij een half jaar geleden een ademstilstand had gekregen toen ie zogenaamde ‘legal highs’ had genomen (troep als Spice en K2 in dit geval, ook wel synthetische cannabis genoemd). Helaas toonde de rechter weinig tot geen medelijden met onze geïnterneerde cannabisheld en gaf hem een extra celstraf van 6,5 week erbij…

 

(advertenties)