(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De splinternieuwe wietsoort van Sensi Seeds Michka is met recht een Bud Babe. Hoewel cannabis queen in dit geval ook had gekund; het gaat namelijk om een majestueuze sativa dominante wietsoort die geheel in lijn met Sensi’s Jack Herer, Ed Rosenthal en Howard Marks vernoemd is naar een invloedrijke strijder voor legale cannabis: Michka Seeliger-Chatelain.

Michka is niet de eerste wietsoort die Sensi Seeds naar een cannabis-beroemdheid vernoemd, maar wel de eerste strain die een vrouwelijke cannabisheld eert. Logisch dus dat het een gefeminiseerde wietsoort betreft die alleen vrouwelijke wietplanten voortbrengt.

Wie Michka Seeliger-Chatelain nog niet kent, kan nu aangenaam kennis maken met deze Française, en niet alleen in de vorm van deze heerlijke exotische sativa. Het eerbetoon is namelijk ook vooral een manier om Michka Seeliger-Chatelain en haar goede werk eens onder de aandacht te brengen. Michka is cannabisgoeroe, -activiste, -uitgever, -auteur en wordt ook wel de grande dame van de helende plant genoemd.

Het was geen moeilijke keuze voor Sensi Seeds om Michka Seeliger-Chatelain met een wietsoort te eren. Al sinds 1978 publiceert zij boeken over het kweken, de geschiedenis en de cultuur die bij cannabis hoort. Het baanbrekende werk Medical Cannabis ging meer dan 47000 keer over de toonbank en is zowel in het Frans als Engels uitgegeven. Meer over deze grande dame van cannabis lezen? Op het Sensi Seeds blog schreef ze een uitgebreid artikel over haar filosofie over cannabis.

Michka®: De wietsoort

De wietsoort Michka is een splinternieuwe en frisse, naar citrus geurende sativa van Sensi Seeds. De gefeminiseerde zaden worden vandaag, op vrijdag 10 november officieel gelanceerd op de jaarlijkse Cannafest beurs in Praag, tijdens een feestelijke huldiging van de persoon Michka Seeliger-Chatelain zelf.

De wietsoort Michka werd gelijktijdig, en in hetzelfde veredelingsprogramma ontwikkeld als dat van de beroemde Eagle Bill wietsoort. Een lang en opmerkelijk sterk naar citrus geurend fenotype viel op en werd bewaard om verder geperfectioneerd te worden. Na een uitgebreid proces van veredelen, selecteren, door- en terugkruisen is de tijd nu rijp om de wereld met Michka, de wietsoort kennis te laten maken.

Michka is een snel groeiende sativa met niet al teveel vertakkingen die daardoor in een Sea Of Green voor spectaculaire opbrengsten zorgt. Haar toppen zijn lang, net als haar bloeifase wat het voordeel van een Sea Of Green bij deze wietsoort nóg groter maakt. Overigens heeft een 10 weken durende bloeifase ook een groot voordeel, het zorgt namelijk voor spectaculaire opbrengsten.

Het moge voor zich spreken dat Michka in ons klimaat het beste binnen gekweekt kan worden. Mocht je echter een vakantiehuisje in Spanje hebben, dan kan ze daar uitgroeien tot een metershoge diva.

 

Toppen van deze sativa dominante grande dame zijn lang, slank en elegant. Gedurende de bloeifase vullen de takken zich weelderig met bloemen die zich opstapelen tot de stammen nauwelijks meer te zien zijn. Op een enkele hier en daar na, steken er bijna geen bladeren uit de compacte dichtbegroeide toppen. Dit maakt het knippen van Michka een gemakkelijke klus.

Aan het einde van de bloeifase vind je je beloning in de vorm van een grote naar citrusvruchten geurende oogst. Michka heeft een zoet en complex aroma van citrus, grapefruit en limoen. Aromatische stoffen die het effect beïnvloeden en je een plezierige creatieve en energieke boost geven. De high is net als de smaak van Michka verfrissend en euforisch; ga er gerust bij zitten of waag je op eens op een dansvloer want voor een couch-lock hoef je met deze wietsoort absoluut niet bang te zijn.

  • Soort: sativa dominante hybride, 80% sativa
  • Genotype: Haze, Colombian, Thai, Jamaican
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 50 tot 70 dagen
  • Geur/smaak: zoet, citrus, grapefruit, haze
  • Effect: creatief, euforisch, energiek
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds

 

(advertentie)