(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van Durban Poison gaan een aantal verschillende variaties de ronde. De soort komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en werd verhandeld via de grote havenstad Durban, waar de klassieker haar naam aan dankt. Verschillende sterke wietsoorten die via deze havenstad Europa en Amerika bereikten gingen allen onder de naam Durban Poison en de Zuid Afrikaanse wiet is dan ook wijd verspreid over de hele wereld.

DP2Een van de zadenbedrijven die al jaren geleden met deze genetica aan de gang is gegaan, is Dutch Passion. Zij kruisten de sativa met diverse onbekende indica’s waardoor de soort ook in ons klimaat goed buiten te kweken is. Hoewel ze sativa dominant is groeit ze op met brede bladvingers om zoveel mogelijk zonne-energie op te kunnen vangen. In een later stadium kan ze echter flink gaan strekken en uitgroeien tot een grote plant die meer van haar sativa kant laat zien zoals de typische lange toppen.

Binnen is deze Durban Poison na een bloeifase van een week of 8, 9 klaar voor de oogst en buiten kan ze aan het begin van de herfst geoogst worden. Wanneer je haar buiten in de volle grond zet, kan ze wel 3 meter hoog worden en zal ze een grote wintervoorraad opleveren. Wiet met een kruidige en complexe smaak waarin liefhebbers smaken van anijs, drop en kruidnagel zeggen te ontdekken. Durban Poison is goed tegen schimmels bestand en weert zich kranig tegen ongedierte.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Bloeifase: 8 tot 9 weken
  • Geslacht: gefeminiseerd of regulier
  • Hoogte: gemiddeld tot hoog
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertentie)