(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het lijkt misschien nog ver weg maar over pak ‘m beet twee maanden kunnen we de geestverruimende bloemetjes weer letterlijk buiten zetten. Nu is dan ook een prima tijd om je vast te oriënteren op een goede wietsoort voor het buiten seizoen. En hoewel je daarbij niet meteen aan een soort met de naam American Dream zou denken, is dat toch een uitstekende keuze. 

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komen de genen van American Dream niet van het Amerikaanse vaste land. Deze vroegbloeier bestaat namelijk uit een veredelde kruising tussen Sensi Seeds’ uitmuntende Afghaanse Skunk en Jamaicaanse en Hawaïaanse sativa’s. En die laatsten mogen dan wel van Amerikaans grondgebied afkomstig zijn, de naam American Dream is om een geheel andere reden gekozen.

De Amerikaanse droom gaat zoals je weet over het plukken van de zoete vruchten van noeste arbeid. Het idee dat je alles kunt bereiken, zolang je je maar volledig inzet. En dat is met de wietsoort American Dream dus zeker het geval. De hybride heeft namelijk grote potentie om met een klein beetje liefde en de juiste verzorging uit te groeien tot een prachtige diva met vuistdikke toppen. Dat niet alleen maar ze is ook prima geschikt voor een leven in een gematigd klimaat zoals dat van de lage landen.

American Dream is bij uitstek een wietsoort die buiten grote oogsten kan afleveren. In haar groeiperiode klimt ze trots omhoog om vervolgens in slechts 45 tot 50 dagen uitbundig te bloeien. Haar toppen hebben een mooi en stekelig uiterlijk door de vele puntige witte bloeiharen. Naarmate de bloei vordert zwellen de calyxen aan waardoor de toppen mooi uitharden, en worden ze bedekt door een plakkende laag hars.

Qua effect en smaak is American Dream niet al te pretentieus maar gewoon zoet en smakelijk als een Skunk, wiet waar iedereen van houdt. Het effect na het roken is een stimulerende ontspannen en vooral stoned gevoel, American Dream doet wat ze moet doen, ze is dan ook een heerlijke wietsoort om dagelijks van te genieten.

Wanneer je deze voor 70% indica dominante hybride op tijd zaait, kan ze ook in ons klimaat uitgroeien tot een plant met het formaat van een mooie kerstboom. Grote oogsten zijn goed te behalen door haar sterke Skunk genen die gemaakt lijken te zijn voor een weelderige groei.

  • Soort: indica dominante hybride (70% indica)
  • Genotype: Afghaanse Skunk, Jamaicaanse en Hawaïaanse sativa’s
  • Geslacht: niet gefeminiseerd, reguliere zaden
  • Bloeitijd: 45 tot 50 dagen
  • Opbrengst: XL
  • Geur/smaak: zoet, Skunk, citrus
  • Effect: niet te pretentieus, plezierige en ontspannen body stone
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertentie)