(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoeveel pech kan je hebben als eenvoudige, hardwerkende Brabantse wietteler? Nou, dat kunnen we sinds deze week ’t beste vragen aan hij of zij die in het centrum van Waalwijk actief was maar door een mislukte inbraak toch de hele handel kon afschrijven… [met plantonterend filmpje]

Inbrekers, vandalen of verklikkers?

Het ultrakorte (politie)bericht over deze zaak in Waalwijk roept allerlei vragen op. Om te beginnen het tijdstip van de inbraak die bij de politie gemeld wordt afgelopen woensdag: ’s ochtends. Wie gaat er nu overdag inbreken in het centrum van de stad?

Ten tweede de zooi die de inbrekers ervan hebben gemaakt. Als je ziet wat er allemaal op straat beland is vraag je je toch serieus af of hier inbrekers aan het werk zijn geweest of wellicht vandalen. Of nog erger (en in onze ogen helaas ook het meest waarschijnlijk): mensen die deze wietkwekerij bewust hebben verraden…

Koud politiekunstje

Hoe dan ook, er liggen dus hennepresten zomaar open en bloot op straat, naast gebroken glas van de ingegooide ruit en houtsplinters van de geforceerde deur. Verder is er klaarblijkelijk niets gejat door de inbrekers, wat toch op zijn zachtst gezegd ietwat vreemd overkomt allemaal.

En ja, dan is het voor de toegesnelde politiemensen natuurlijk een ijskoud kunstje om de ‘werkende hennepkwekerij’ te ontdekken, en zoals dat gaat in Nederland ook maar direct te slopen. Hieronder de tragische beelden van het voortijdige en volstrekt zinloze einde van 300 dames in de bloei van hun leven:

[openingsbeeld:  Bananaboy/Shutterstock]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)