(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Spectaculaire beeld uit de provincie Zeeland. Er hangt een toch niet al te kleine vrachtwagen aan een enorme hijskraan, nabij het woonwagenkamp in Tholen. Maar wat zien we hier in godsnaam en waarom rijden ze die truck niet even van het kamp af?!

Geen gewone vrachtauto

Om met die laatste vraag te beginnen: waarom rijden ze een vrachtauto inderdaad niet eventjes weg – en jullie begrijpen wel dat ‘ze’ hier staat voor de politie – dat is toch veel minder omslachtig dan met zo’n bakbeest van een hijskraan? Wel, dit is geen gewone truck natuurlijk, maar een mobiele wietplantage!

Drie keer is scheepsrecht

Die werd woensdag dus mooi in beslag genomen door de autoriteiten, die daar getuige de aanwezige telekraan alleszins op voorbereid waren. Heel vreemd is dat echter ook weer niet, aangezien dit al de derde (!) keer in korte tijd was dat er in de betreffende vrachtwagen wiet werd gekweekt.

Waarom ze (de politie dus) het bakbeest de eerste twee keer hebben laten staan is ons een raadsel, normaal gesproken weten de wouten niet hoe snel ze álle aanwezige spullen bij een wietteler moeten meenemen… maar misschien wachtten ze bij deze kampers tot het spreekwoord ‘drie keer is scheepsrecht’ opgeld zou doen.

Verder niks aan ’t handje

Linksom of rechtsom, de kraan tilde de vrachtauto vanuit het woonwagenkamp aan de Oudelandsdijk zo hupsakee over woonwagens en bomen heen en plempte ‘m op de openbare weg. Ondertussen had een ijverige ambtenaar vastgesteld dat er aan boord van de truck 156 wietplanten huisden.

Hoewel de gedoogde hoeveelheid van 5 planten dus 31 keer is overschreden, de kampers nogal recidivistisch bezig zijn en er ook een vuurwapen in de wietwagen werd aangetroffen, is er helemaal niemand gearresteerd op het Zeeuwse woonwagenkamp…

(advertenties)