(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hé, de growshopwet… lang niks van vernomen, maar hij is klaarblijkelijk nog niet bij het oud vuil gezet door de autoriteiten. Maandag werd er met groot machtsvertoon door 4 verschillende overheidsdiensten een inval gedaan in een growshop in Zwijndrecht.

De growshopwet van Ivo Opstelten

Het is al bijna drie jaar geleden dat uit de koker van de frauderende minster van justitie Ivo Opstelten (VVD) het zoveelste gedrocht tegen de cannabisbranche rolde: de zogeheten growshopwet. Met name in het eerste jaar na de invoering op 1 maart 2015 gaven Openbaar Ministerie en politie volop gas en probeerden ze te pas en vooral te onpas zoveel mogelijk winkels en groothandelaren te sluiten. Het gevolg is dat er nog maar een handjevol ‘stenen’ growshops over zijn en het merendeel van de handel zich tegenwoordig op internet afspeelt.

Vier overheidsdiensten in actie tegen 1 growshop

Maar zie, in Zwijndrecht aan het Willem Ruysplein bleef een Dutch Specialist-shop het koppig volhouden…. tot maandag 8 januari dus. Met een beroep op de growshopwet – ‘het vermoeden dat er goederen werden verkocht voor het telen van hennep’, aldus de politie – stormden ambtenaren van gemeente Zwijndrecht, de Belastingdienst, de afdeling financiële recherche en specialisten van de politie op het gebied van illegale hennepteelt naar binnen. ‘Met deze gezamenlijk aanpak heeft de politie een signaal afgegeven richting een stijging van het aantal hennepkwekerijen’, zo luidt de argumentatie van de overvallers.

Pfff… alsof het oprollen van een growshop in Zwijndrecht zoden aan de wietdijk zet. Vergeet het maar, er zal geen plantje minder gekweekt worden in Nederland. Het is inderdaad uitsluitend ‘een signaal’, ofwel opnieuw een fraai staaltje symboolpolitiek. Net als dat de overheid steevast de coffeeshops onder vuur neemt, simpelweg omdat zij de enige ondernemers zijn in de cannabisketen die bovengronds werken.

Deze growshop in Zwijndrecht mocht maandag 4 overheidsdiensten verwelkomen…

‘Illegale hennepteelt’

Maar goed, er werden in Zwijndrecht in de winkel en op 2 andere panden die als opslagplek dienden inderdaad goederen aangetroffen waarmee je wiet kunt kweken. Maar net zo goed tomaten of peterselie. Al weet de politie zeker dat alles in dit geval ‘bestemd is voor de illegale hennepteelt’.

Nou zijn ze zelfs bij de politie niet helemaal 100% zeker van de inhoud en zin van deze bust in het kader van de growshopwet, dus halen ze er op de landelijke politiewebsite maar een ‘specialist van de politie-eenheid Rotterdam’ bij om hun handelwijze te verklaren dat de afgepakte spullen in strijd met de Opiumwet zijn.

Wij citeren braafjes: ‘De goederen die werden verhandeld, zijn op zich niet strafbaar, althans als je ze afzonderlijk in je onderneming te koop aanbiedt. Maar, het gehele assortiment gezamenlijk maakt het strafbaar, omdat hiermee duidelijk is dat het bestemd is voor de illegale hennepteelt.’

Vrijbrief voor politie

Yeah right, eigenlijk hebben politie en justitie met die vermaledijde growshopwet van Opstelten dus niks meer of minder dan een absolute vrijbrief in handen om naar volstrekt eigen willekeur op te treden tegen wie dan ook… welkom in rechtstaat Nederland anno 2018!

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)