(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar de Amerikaanse staat Colorado, die weliswaar bekendstaat als het cannabisparadijs op aarde maar waar het toch niet allemaal groen goud is wat er blinkt. Neem Shawn en Jane, een koppel dat via Craigslist dringend op zoek is naar een auto en die ’t liefst wil betalen met wiet…

Wiet in skigebied

Voor de goede orde: wiet verkopen of als betalingsmiddel te gebruiken is ook in Colorado verboden, tenminste voor doorsnee burgers die geen licentie hebben om een dispensary te exploiteren. En die vergunning hebben Shawn Langley (39) en partner Jane Cravens uit het mondaine skioord Vail niet. Maar niet getreurd, gelukkig is er Craigslist, zeg maar de marktplaats van de USA. Daar kan je echt alles kopen en wellicht ook ruilen tegen drugs, want geld heeft het stel niet maar wel 2 kilo wiet.

De SUV van de Sheriff

Zo bedacht zo gedaan: Shawn en Jane gaan online en hun oog valt op een leuke SUV, aangeboden door ene Jason Mikesell. Wat het koppel echter niet weet is dat deze Mike toevallig ook de Sheriff is in Teller County, 1 van de 64 districten die Colorado telt.

Het stel reageert op de advertentie van Mike. Maar in plaats van geld bieden ze de Sheriff ‘4 pounds marijuana of high quality’ aan, wiet die bovendien ook nog eens ‘biologisch gekweekt’ is. Mikesell: ‘Ik kreeg op een avond een sms met de suggestie dat ik mijn voertuig ruilde voor wiet’, vertelt de nog steeds verbouwereerde wetshandhaver tegen een lokaal radiostation.

Zo sta je nog op Craigslist, zo poseer je voor de politiecamera…

Deal-ervaring op Craigslist

Hoewel er tegenwoordig meer dan genoeg dispensaries met legale wiet zijn in Colorado, is de bijna 2 kilo op de zwarte markt toch ook nog altijd goed voor zo’n 1500 dollar. En ga je even de grens van het paradijs over dan kan je het zo kwijt voor 2500 tot 3600 dollar, aldus de autoriteiten.

K*t met peren dus voor Shawn Langley, die niet weet dat ie met een Sheriff in onderhandeling gaat. Hij stuurt zelfs nog wat foto’s door van zijn wiet! ‘Het lijkt er sterk op dat onze verdachte bekend was met het maken van deals op Craigslist’, oordeelt Mikesell.

 

In de val gelopen

Rechercheurs laten zich zo’n buitenkansje natuurlijk niet ontglippen en dus werd er een ‘buy/bust’ val opgezet om te kijken of Shawn serieus was. Nou, dat was ie inderdaad.

Zodra Shawn en Jane kwamen opdagen met hun ‘ongeveer 2 kilo topwiet’ in hun bezit werden ze gearresteerd. ‘Het was waarschijnlijk een verrassing voor hem hoe dit allemaal is afgelopen’, zegt de Sheriff. ‘Een gunstig einde voor ons, niet zo gunstig voor hem.’

 

(advertenties)