(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bob eh… John Bouwer is de naam en hij heeft een plan. Wat de Brabander bouwen wil? Zoveel mogelijk wietkasjes, te beginnen met de lichtstad Eindhoven, maar ’t liefst op 250 plekken in heel Nederland. Kweekkasjes in plaats van de overbekende volkstuintjes dus en met slechts één gewas dat er mag groeien en bloeien: wiet!

Indoor Grow Center Eindhoven

John Bouwer werpt zich met zijn plan voor Indoor Grow Center Eindhoven, zoals hij zijn droomproject heeft genoemd, op als de pleitbezorger voor de vredelievende hobbykweker of ‘zelfteler’ zoals de Brabander hem noemt. Die wordt – zoals wij op CNNBS al heel vaak geroepen hebben – bij alle overheidsplannen voor gereguleerde wietteelt straal genegeerd. Maar als het aan John Bouwer ligt komt daar verandering in en verrijzen er in heel het land op afzienbare tijd indoor-volkswiettuintjes!

Om de politiek alvast maar bij de les te houden heeft hij zijn voorstel naar alle gemeenten en politieke partijen gestuurd…

Uit de woonwijk naar industrieterrein

John Bouwer denkt dus groot en waarom niet? Er zijn minstens een half miljoen Nederlanders die graag wiet consumeren en met de razendsnelle groei van het aantal medicinale cannabispatiënten erbij heb je het zomaar over een miljoen landgenoten. En daar zitten er vast heel wat tussen die graag zelf hun genotmiddel en/of medicijn willen verbouwen, nietwaar. Op die groep richt de Helmonder zich dan ook, om te beginnen in Eindhoven. Niet toevallig ook de lichtstad natuurlijk!

Het Eindhovens Dagblad had afgelopen weekend de primeur van de overdekte wiet-volkstuintjes van Jonh Bouwer…

Bouwer wil met zijn loodsen vol brandveilige kweekkasjes op industrieterreinen bovendien een einde maken aan de gevaren en overlast van illegale wietkwekerijen in woonwijken, zo vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad dat niet verrassend de primeur kreeg. ‘Er wordt dan geen illegale stroom meer afgetapt of schade aangebracht aan de huizen. En de politie kan weer energie steken in andere zaken dan wietzolders opruimen’, aldus de initiatiefnemer, die steun verwacht van o.a. woningbouwverenigingen, verzekeraars en stroomboeren.

Wiet kweken in gehuurd kasje

Bouwer wil de door hem zelf ontworpen, brandveilige kweekkassen verhuren aan zowel patiënten als recreatieve cannabis consumenten. Per unit komen er dan 4 planten in te staan en per persoon mag je ook maar één kweekkasje huren. Die kunnen volgens Bouwer elke 9 weken een oogst van 600 gram opleveren, hetgeen wij wat aan de snelle kant vinden maar als je er steevast autoflowers in zet zou het misschien kunnen lukken.

Die kilo’s wiet kunnen voor eigen medicinaal of recreatief gebruik zijn, maar als iemand toppen over heeft kunnen die ook aan de coffeeshops verkocht worden, redeneert Bouwer verder. Jammer is wel weer dat ook Bouwer over een maximaal THC-percentage van 15 procent praat, zonder dat hij daarvoor met een goed argument komt… of het zou moeten zijn dat ie zo hoopt op meer waardering van de Haagse overheid voor zijn indoor-wiettuintjes idee.

Impressie van de kweekkasjes…

Twee vliegen in 1 klap

Uiteraard wordt ook John Bouwer er zelf beter van als Eindhoven een Indoor Grow Center krijgt en later wellicht ook de rest van Nederland. In totaal zouden er volgens de ondernemer 250 van die centra moeten komen voor ‘landelijke dekking’. Aan huur betaalt een zelfteler 400 euro per maand aan John Bouwer. Net als bij ‘gewone’ volkstuintjes is het de bedoeling dat de huurder zelf voor de planten zorgt – er komt zelfs een app om de stand van zaken te monitoren – maar mocht dat niet lukken dan doet John het graag voor je, voor 5 euro per keer..

Al met al een plan dat dus 2 vliegen in 1 klap slaat: de vreedzame thuisteler kan veilig en gezellig onder een dak tuinieren (de beveiliging is stevig, dus no worries over rippers ook), en door de ‘overproductie’ van de duizenden zelftelers worden de coffeeshops bevoorraad.

Of het bij dromen blijft moeten we afwachten, maar het moet gezegd: we hebben veel en veel slechtere plannen gehoord over de toekomst van cannabis in Nederland 😉

[openingsfoto: Doug Shutter/Shutterstock]
(advertentie)