(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Sinds de ontkerkelijking die in de late jaren zestig begon staan er steeds meer kerken leeg. Tenminste, dat denk je dan. Maar in Groot-Brittannië hebben plantenvrienden een nieuwe goddelijke bestemming gevonden voor de leegstaande gebedshuizen: wiet! Deze week werd er een plantage met 350 wietplanten opgerold in een kerk uit 1875 in Crawcrook en dat was bepaald niet de eerste politie-inval in een huis van God.

God weg, wietplanten erin

De Northumbria Police viel deze week na een ’tip uit het publiek’ de Robert Young Memorial Church in Crawcrook binnen, op zoek naar satanische planten. En die vonden ze inderdaad in de kerk, die later ook nog in gebruik is geweest als gemeenschapscentrum in de Britse plaats. Zo’n 350 dames bloeiden er onder het toeziende oog van de Heer, goed voor een handelswaarde van ruim 400.000 euro, volgens de autoriteiten dan.

De Britse kerk die omgetoverd was – een wonder! – in een bloeiende wietplantage met 350 bewoners… [foto: Google streetview]

De politie meldt verder dat er in het gebedshuis een valse vloer was aangelegd en dat de kwekers van dienst – die niet gepakt zijn gelukkig – de stroom aftapte zonder de rekening te betalen. De bust in de kerk maakt onderdeel uit van ‘Operatie Sentinel’, die er volgens ITV op gericht is om georganiseerde misdaad te bestrijden.

Politie preekt over rimpeleffect

Ook in Engeland heeft de politie moeite om al die kostbare inzet tegen plantjes te verantwoorden. “Wij weten dat het publiek verschillende standpunten heeft over cannabis, maar een kwekerij van deze omvang levert flinke winst op die vervolgens opnieuw geïnvesteerd wordt in verdere illegale activiteiten. Denk aan smokkel door de georganiseerde criminelen, die weinig zorgen hebben over het rimpeleffect op onze gemeenschappen”, stelt een politiewoordvoerder.

Daarmee wordt dan bedoeld dat een klein steentje in de vijver des onheils voor een criminele overstroming van bijbels proporties kan zorgen, of zoiets. En dat gaat dan hier over, hè:

Tja, je zou ook eens kunnen zeggen dat dit hele anti-wiet circus handenvol geld en mankracht kost terwijl er geen joint minder om gerookt wordt en dat het misschien wel eens een goed idee zou zijn om cannabis te legaliseren zodat je automatisch ook het rimpeleffect veroorzakende gedrag van georganiseerde criminelen onderuit schoffelt. Maar zoiets hoor je niet van politiemensen in actieve dienst, helaas…

Britse wietteler komt graag in de kerk

Terug naar de voorliefde van Britse wiettelers voor kerken, want de bust in Crawcrook deze week was niet de eerste in een gebedshuis op het linksrijdende eiland. In 2020 ontdekte de politie in de plaats Armitage 400 wietplanten in een kerk die twintig jaar niet was gebruikt voor bidden en biechten.

Het bijzondere hier was dat de ‘lege’ kerk ook nog eens pal naast een basisschool lag, maar nu was omgebouwd tot wat de Britten zo fraai een ‘sophisticated grow’ noemen, met afzuiginstallaties, lichtinstallaties en ‘power banks’.

LEES OOKHoly shit! 400 wietplanten in voormalig kerkgebouw

En vorig jaar nog viel de politie een voormalige Sikh tempel in Bradford binnen. Er bleken bijna 700 wietplanten te wonen in een kwekerij – met 6 verschillende ruimtes – die onder meer was uitgerust met een eigen CCTV-systeem (bewakingscamera’s) en die door de autoriteiten een waarde kreeg toegedicht van 1,2 miljoen euro.

Kortom; kerken zijn prima geschikt voor een nieuw leven als wietkwekerij en dan het liefst zonder politiebemoeienis!

LEES OOKGodverdomme, katholieke kerk betaalt anti-wiet campagne

[openingsbeeld: ShutterstockProfessional/Shutterstock]
(advertentie)