(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Of je het gelooft of niet, in een voormalige gereformeerde kerk werden deze week ruim 400 wietplanten ontdekt. Eigenlijk helemaal geen slecht idee, als je je bedenkt dat enorm veel kerkgebouwen tegenwoordig leeg staan door afgenomen kerkbezoek. Misschien iets voor de wietproef?

Het voormalige gereformeerde kerkje is al meer dan 20 jaar niet als zodanig gebruikt, dus laat ik het eens nuttig gebruiken. Zoiets zal de 30-jarige Hazret Malaj uit het dorpje Armitage in Staffordshire, Engeland wellicht gedacht hebben. En geef hem eens ongelijk, leegstaande gebouwen kunnen uitstekend dienst doen als wietkwekerij, helemaal nu meer en meer mensen de heilzame werking van medicinale cannabis ontdekken.

Maar goed, we dwalen af want we tikken dit bericht in komkommertijd toch voornamelijk voor de plaatjes. Want zeg nou zelf, wat is er mooier dan heiligschennis door moeder natuur zelf? Over naar de beelden, die we te danken hebben aan hoofdinspecteur Mark Smith.

Best goed gedaan toch, van degene die waarschijnlijk de enige en ook zeer trouwe kerkganger uit Armitage moet zijn geweest. Helaas is de politie de kwekerij in het kerkje op het spoor gekomen, anders hadden we er immers ook niet over kunnen berichten. Zoals je op de foto’s ziet was de kerk behoorlijk verbouwd voor de ruim 400 wietplanten.

De 31-jarige kweker is aangehouden voor de productie van de cannabis. Hij verscheen afgelopen maandag in de rechtszaal van het Centrum van Justitie van Noord-Staffordshire. Hij werd in voorlopige hechtenis gehouden om vrijdag de 31-ste weer in de rechtbank te verschijnen. Is weer eens wat anders dan een kerkbankje…

Hoofdinspecteur Mark Smith (aan wie we dus ook de foto’s te danken hebben) had nog wat lovende woorden voor de bust. “Ik ben blij dat deze wiet van de straat, en in onze hechtenis is. Top job door Sergeant (je verzint het niet) Green en zijn troepen”

[Foto’s: hoofdinspecteur Mark Smith]
(advertenties)